تخصیص ۸.۷ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی تا پایان دی ماه

یک مسئول صنفی گفت: بر اساس گزارش گمرک تا پایان دی ماه ۸.۷ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی تخصیص داده شده و باقی برای بدهی سال‌های قبل هزینه شده است.

امروز دوشنبه ۲۹ بهمن نشست اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران در محل این اتحادیه برگزار شد.

محمدرضا کلامی، دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران در این نشست، گفت: حفظ امنیت غذایی با توجه به شرایط تحریمی کشور جز اولویت‌های ما است. در واقع همه ارکان کشور تلاش دارند با همکاری خدمت صادقانه داشته باشند.

وی افزود: نهاده‌های کالایی شامل ذرت، جو، کنجاله سویا و دانه سویا است که در ۵ صنعت مهم اثرگذار بوده و در حوزه کالاهای نهایی مانند لبنیات، گوشت، روغن و سایر صنایع تبدیلی به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

وی در ادامه با اشاره به سهم کالاهای اساسی در بودجه ۱۴۰۳ عنوان کرد: مجموع ارزی که در بودجه ۱۴۰۳ برای کالاهای اساسی تخصیص داده شده ۱۳.۶ میلیارد دلار است. ۱۱.۵ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی بوده و باقی برای واردات دارو در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: بر اساس گزارش گمرک کشور از ابتدا سال تا پایان دی ماه ارز تخصیص داده شده به کالاهای اساسی حدود ۸.۷ میلیارد دلار بوده و حدود ۴.۵ میلیارد دلار برای بدهی‌های سال قبل به مصرف رسیده است.

کلامی در توضیح بیشتر گفت: سال ۱۴۰۱ که با جنگ روسیه و اوکراین نرخ خرید ذرت از ۲۵۰ دلار به ۴۵۰ دلار رسید و دولت در بودجه آن سال ترمیم نکرد و در سال‌های بعد در حال پرداخت بدهی سال ۱۴۰۱ است.

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور کشور تصریح کرد: این می‌شود که از شهریور تا امروز ارزی به نهاده‌های دامی تخصیص داده نشد و بخش خصوصی حدود ۳ میلیارد دلار از منابع مالی خود که یا از تسهیلات بانکی است یا هزینه کردن از اعتبارش، هزینه کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha