مصرف دارو در ماه رمضان باید با مجوز پزشک انجام شود

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بر لزوم مشورت با پزشک یا داروساز پیش از قطع، جابه‌جایی یا تغییر زمان مصرف دارو در ماه مبارک رمضان تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر داود سلمان‌پور اظهار کرد: بیماران نباید بدون مشورت با پزشک معالج یا داروساز اقدام به قطع دارو، تغییر یا کاهش دوز مصرفی و یا جابه‌جایی زمان مصرف دارو کنند، چرا که این موضوع می‌تواند عوارض جدی برای سلامت فرد به همراه داشته باشد.

وی افزود: بانوان باردار یا شیرده، بیماران خاص و همچنین مبتلایان به بیماری‌های غیرواگیر لازم است پیش از اقدام به روزه‌داری، حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنند تا از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: برخی داروهای ضدالتهاب نیاز به مصرف دو بار در روز دارند که در این موارد، زمان مصرف دارو باید با نظر پزشک یا داروساز به افطار یا سحر منتقل شود.

دکتر سلمان‌پور با اشاره به داروهای مرتبط با فشار خون گفت: روزه‌داری به‌طور معمول تأثیر خاصی بر اثربخشی داروهای ضد فشار خون ندارد، اما در مورد داروهای مدر یا ادرارآور، برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، لازم است دوز مصرفی با نظر پزشک تنظیم یا کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اگرچه روزه‌داری برای برخی بیماران مبتلا به دیابت و بر اساس تشخیص پزشک می‌تواند مفید باشد، اما تغییر خودسرانه دوز دارو یا رژیم غذایی در برخی بیماران بسیار خطرناک است و می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند. بیماران دیابتی که انسولین مصرف می‌کنند، پیش از روزه‌داری حتماً با پزشک معالج مشورت کنند و کنترل منظم قند خون و تنظیم صحیح آن را در اولویت قرار دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha