نخستین مجموعه نمایشی درباره «جنگ تحمیلی ۱۲روزه» تا پایان سال ساخته می‌شود

رئیس سازمان صداوسیما از آغاز اقدامات رسانه ملی برای روایتگری «جنگ تحمیلی ۱۲روزه» خبر داد و اعلام کرد که نخستین مجموعه نمایشی با این موضوع تا پایان سال تولید خواهد شد.

پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، در نشستی صمیمانه با جمعی از نویسندگان و اهالی قلم که به مناسبت روز کتاب و هفته کتاب‌خوانی برگزار شد، با اشاره به نقش نویسندگان در شکل‌گیری جریان‌های رسانه‌ای گفت: نویسندگان موتور محرک و جهت‌دهنده رسانه هستند و هرچه حضور قلم در رسانه ملی پررنگ‌تر شود، عمق اثرگذاری آن نیز افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه نویسندگی نقطه آغاز بسیاری از تولیدات رادیویی و تلویزیونی است، افزود: وقتی در کنار اهل قلم قرار می‌گیریم در واقع در محضر آغازکنندگان مسیر رسانه هستیم، چراکه بخش مهمی از هدایت فکری جامعه از طریق نویسندگان صورت می‌گیرد.

جبلی با اشاره به توجه رسانه ملی به حوزه کتاب اظهار کرد: نشست با نویسندگان و فیلم‌نامه‌نویسان صرفاً یک برنامه نمادین نیست بلکه نشانه توجه دوباره رسانه ملی به حوزه کتاب است. هرچند مسیر تحول در رسانه ملی هنوز به طور کامل طی نشده، اما حرکت در این مسیر آغاز شده است.

رئیس رسانه ملی همچنین با اشاره به عملکرد رسانه ملی در جریان «جنگ تحمیلی ۱۲روزه» گفت: همکاران ما در آن ایام با رشادت در برابر دشمن ایستادند و روز حمله به ساختمان صداوسیما در واقع روز شکست روایت دشمن بود؛ زیرا با ایستادگی رسانه ملی، روایت دشمن فرو ریخت.

وی در ادامه به اهمیت متن و داستان در تولیدات نمایشی اشاره کرد و گفت: در این دوره نگاه جدی‌تری به متن به عنوان عنصر اصلی برنامه‌سازی داریم و به همین منظور «مرکز فیلم‌نامه» برای تقویت تمرکز بر متن راه‌اندازی شده است.

جبلی افزود: برای بازنمایی اسطوره‌ها و شخصیت‌های برجسته تاریخی به متون قوی و داستان‌های جذاب نیاز داریم و از نویسندگانی که دغدغه تبدیل آثار خود به فیلم‌نامه را دارند دعوت می‌کنیم با رسانه ملی همکاری کنند.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به برخی تولیدات نمایشی اخیر مانند «پسران هور» و «ذهن زیبا» اظهار کرد: باید دغدغه‌های مشترک میان نویسندگان و رسانه ملی را پیدا کنیم. امسال برای نخستین بار درباره یکی از مفاخر زنده کشور سریال ساخته شد و در آن به ترویج کتاب‌خوانی نیز توجه شد.

جبلی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع روایتگری از رخدادهای معاصر پرداخت و گفت: دشمن تلاش می‌کند حتی از شکست‌های خود روایت پیروزی بسازد، بنابراین ثبت و نگارش تاریخ برای دفاع از حقیقت اهمیت زیادی دارد.

وی با اعلام آغاز برخی اقدامات در این زمینه افزود: کارهای خوبی برای روایتگری جنگ تحمیلی ۱۲روزه آغاز شده و تا پایان سال نخستین مجموعه نمایشی درباره این موضوع ساخته خواهد شد.

در ادامه این نشست، شماری از نویسندگان نیز دیدگاه‌های خود را درباره نقش رسانه ملی در ترویج کتاب و همکاری با نویسندگان مطرح کردند.

مریم عرفانیان، نویسنده و فعال فرهنگی، با اشاره به فعالیت‌های انجمن ادبی نورا گفت: این انجمن بدون حمایت مالی فعالیت می‌کند و بسیاری از کتاب‌های منتشرشده هنوز در قفسه‌ها باقی مانده‌اند، زیرا توزیع و معرفی آثار دشوار است و در این زمینه به حمایت رسانه ملی نیاز داریم.

حمید حسام نیز با اشاره به نقش صداوسیما در جنگ تحمیلی ۱۲روزه گفت: رسانه ملی در آن ایام پیشانی نبرد رسانه‌ای با دشمن بود و توانست واقعیت‌های مردم مظلوم را به‌خوبی منعکس کند.

گلعلی بابایی، نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس، نیز با اشاره به حمله به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما آن را رویدادی حماسی دانست و تأکید کرد که این حادثه ظرفیت تبدیل شدن به آثار مستند و روایی را دارد.

در این نشست همچنین نویسندگانی چون حسین فتاحی، محمدعلی جعفری، سعید وزیری، راضیه تجار، زهره یزدان‌پناه قره‌تپه، محمدرضا شرفی خروشان، جواد کلاته و تعدادی دیگر از فعالان حوزه ادبیات درباره ضرورت حمایت رسانه ملی از کتاب، معرفی آثار نویسندگان و گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha