به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالنیوزتودی، رفلاکس معده موجب التهاب و صدمه به آستر مری میشود و فرد دچار ترش کردن معده و در موارد شدیدتر آروغ، تهوع و استفراغ میشود. در طبابت شرق و همچنین غرب از قدیم تا کنون، برای درمان مشکلات دستگاه گوارش، از جمله رفلاکس معده، از آب و لیموترش استفاده شده است. برخی میگویند، لیموترش در بدن اثر قلیایی از خود به جا میگذارد و بدین ترتیب اسید معده را خنثی میکند. اما تحقیقات هنوز صحت این درمان را تایید نکرده است. از طرفی لیموترش اسیدی است و pH معادل ۳ دارد اما pH آب حدود ۷ و خنثی است. یعنی اینکه آب و لیمو، نه قلیایی و نه اسیدی است. این نوشیدنی میتواند رفلاکس معده برخی از افراد را بهتر کند اما در دیگران نتیجه کاملا معکوس داشته باشد.
فواید نوشیدن آب و لیموترش
از آنجاییکه این نوشیدنی حاوی ویتامینC است و آنتیاکسیدان محسوب میشود، سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد و توان بدن در مقابله با عفونت افزایش مییابد. این ویتامین حتی جذب آهن از رژیم غذایی را بهتر میکند. برخی از افراد هم معتقدند که لیموترش میتواند عملکرد کلیه و ظاهر پوست را بهبود بخشیده و حتی از خطر ابتلا به سرطان بکاهد.
مضرات نوشیدن آب و لیموترش
نوشیدن آب و لیموترش معمولا بیخطر است. اما چند عارضه جانبی نیز دارد. این نوشیدنی به مینای دندان صدمه میزند. برای پیشگیری از این صدمه میتوان هنگام نوشیدن از نی استفاده کرد. همچنین این نوشیدنی میتواند رفلاکس معده برخی از افراد را بدتر کند.
به گزارش طبنا، لیموترش نمیتواند برای تمام افراد مبتلا به رفلاکس معده مناسب باشد و در مصرف آن باید احتیاط کرد. برای درمان ترش کردن معده میتوان از نوشیدنی آلوئهورا و یا غذاهای مملو از آنزیمهای دستگاه گوارش مانند آناناس یا پاپایا، استفاده کرد. وزن متعادل، پرهیز از پرخوری، آرام غذا خوردن، نپوشیدن لباسهای تنگ، ترک سیگار و بالا نگهداشتن سر هنگام خواب، میتواند جلوی ابتلا به رفلاکس معده را بگیرد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما