به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر زهرا عبداللهی در کارگاه آموزشی و همایش ملی بهبود تغذیه در جامعه زنان روستایی و عشایری، افزود: ۵۰ درصد بیماریهای قلبی و عروقی و ۳۰ تا ۴۰ درصد سرطانها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری هستند.
وی ادامه داد: مصرف کم میوه و سبزی ۱۹ درصد علت سرطانهای دستگاه گوارش و ۳۱ درصد بیماریهای قلبی است.
عبداللهی اظهار داشت: از ۱۰ عامل بیماریهای غیرواگیر مهمترین ریسک فاکتور، تغذیه نامناسب است که موجب شده بیماریهای غیرواگیر از ۵۶ درصد در سال ۸۰ به ۷۶ درصد در سالهای اخیر برسد.
وی گفت: مطالعات سال ۹۵ نشان میدهد مصرف سبزی و میوه در روستاها از شهرها نیز کمتر بوده است. مصرف حداقل ۳ واحد سبزی و ۲ واحد میوه توصیه جهانی است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه ادامه داد: مصرف زیاد چربی و روغن عامل اصلی سرطانهای پروستات و سینه است که از شایعترین سرطانهاست.
وی افزود: چاقی شکمی از چاقی عمومی بدتر است که مطالعات سال ۹۱ نشان میدهد این چاقی در زنان ۶۱ درصد است.
عبداللهی، کاهش ضریب هوشی را ناشی از کمبود ید و آهن در افراد دانست و گفت: کمبود ریزمغذیها اعم از کمبود آهن، کمخونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامینهای A، ویتامین D، کمبود روی و ید هستند.
وی گفت: کمبود ید در ۳۰ سال پیش موجب بروز ۷۰ درصدی گواتر میشد که با غنیسازی نمک به ید تصفیه شده باعث شد این عدد به ۵ درصد برسد که اگر از عرضه نمکهای غیرمجاز در بازار جلوگیری نشود دوباره به تدریج به همان وضعیت سابق برخواهیم گشت.
نظر شما