رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز شب گذشته در ضیافت افطاری رییس جمهوری با اساتید و پزشکان دانشگاه های کشور گفت: امروز و پس از گذشت 3 سال از شروع به كار دولت يازدهم از تدبير جناب عالي در انتخاب وزيري توانمند، با اخلاص، وقت گذار و مورد اعتماد رهبري مردم جهت سكانداري وزارت بهداشت تشكر و قدرداني می کنم و از اينكه جايگاه سلامت در تصميمگيريها و اولويت بنديهاي دولت جناب عالي به صورت قابل توجه ارتقاء پيدا نموده است صميمانه سپاسگزارم.
به گزارش خبرگزاری سلامت دکتر محمد هادی ایمانیه ضمن بیان این مطلب، خطاب به دکتر روحانی گفت: بازتاب توجه شما به حوزه سلامت، توسط مردم خوب و قدرشناس كشور با ابراز رضايت و خشنودي خود به خوبي نشان داده شده است و قطعاً در هر نظرسنجي از مردم يكي از امتيازات دولت يازدهم، توجه اين دولت به امر سلامت گفته خواهد شد.
وی با اشاره به مسئولیت قائم مقامی رییس دانشگاه علوم پزشکی و ریاست خود بر دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دولت های هشتم تا دهم، خاطرنشان کرد: من شاهد مشكلات مردم به ويژه فقرا و نيازمندان در دسترسي به خدمات سلامت بخصوص در سالهاي تشديد تحريم بودهام و كمبود امكانات و تجهيزات و دارو در مراكز دولتي و بيمه نبودن بيش از ده ميليون نفر از مردم به ويژه حاشيه نشينان و اخذ مبالغ بالا به عنوان زيرميزي و پرداخت 60 تا 70 درصد از هزينه سلامت از جيب مردم و سقوط دهها هزار نفر به زير خط فقر و كاهش مراجعه به مراكز ارائه خدمات به دليل هزينههاي سلامت را مشاهده كردهام.
دکتر ایمانیه تاکید کرد: با توجه به مشکلات فراوان مردم در سالهای گذشته، ارزش طرح تحول سلامت را بنده شايد عميقتر و جدي تر درك ميكنم. بيمه شدن رايگان يازده ميليون ايراني، موظف شدن بيمارستانهاي دانشگاهي و دولتي جهت تامين تجهيزات مصرفي و دارو عدم ارجاع بيمار به خارج از بيمارستان، كاهش پرداخت مردم به 6% هزينههاي بيمارستاني، حذف زيرميزي در اكثريت قريب به اتفاق استانها، ساخت و تاسيس كلينيكهاي تخصصي و فوق تخصصي دانشگاهي و دولتي، رايگان شدن زايمان طبيعي و كاهش قابل توجه در درصد سزارين، انجام حجم قابل توجهي از تعميرات بيمارستاني و توجه به ظاهر بيمارستانها، ماندگاري متخصصين در شهرستانها و كاهش ارجاع بيماران به مراكز استان و شهرهاي بزرگ، ساخت و تجهيز صدها تخت مراقبتهاي ويژه، بخشهاي شيمي درماني مرتبط با بيماران مهرطلبانه و توجه ويژه به اورژانس بيمارستانها، بهره برداري از هزاران تخت جديد بيمارستاني، كاهش واردات دارو، كاهش قيمت تجهيزات پزشكي عليرغم تورم ساليانه و دهها اقدام ريز و درشت ديگر، مردم عزيز را به كفايت و كارامدي نظام اميدوار تر ساخته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: به موازات اقدامات فوري فوق در ساماندهي درمان و دارو، وزارت بهداشت از مقوله مهم و ريشهاي بهداشت نيز غفلت ننموده و ساخت و بهسازي هزاران خانه بهداشت و مركز بهداشتي درماني روستايي و شهري، 3 برابر شدن اقلام دارو كه در اختيار روستاييان افزايش درآمد پزشكان خانواده روستا كه جهت ماندگاري ايشان در روستاها، ساخت و تجهيز مراكز جامع سلامت، توجه ويژه به سلامت حاشيهنشينان از طريق استقرار پزشك خانواده و مراقب سلامت و بكارگيري صدها كارشناس تغذيه و روانشناس باليني، جديتر شدن نظارت بر ايمني و سلامت مواد غذايي و توجه خاص به سلامت دهان و دندان به ويژه براي دانشآموزان و مادران باردار از اقدامات موثري است كه در راستاي پيشگيري از وقوع بيماريها و تامين بهداشت صورت گرفته است.
وی همچنین از توجه ويژه وزارت به مبحث حياتي آموزش و پژوهش و اتخاذ تدابير روشن و راهبردي دراين مقوله تقدیر و تشکر کرد.
دکتر ایمانیه تصریح کرد: تداوم رضايت مردم، رهبري معظم انقلاب و مراجع محترم تقليد و خانوادههاي معزز ايثارگران و فرهيختگان و دانشمندان و دلسوزان، نيازمند تداوم حمايت دولت و مجلس و به ويژه شخص جناب عالي است.
وی یکی از چالش های عمده حوزه سلامت را كمبود منابع بيمه جهت پرداخت مطالبات بخش سلامت دانست و گفت: این چالش بزرگ جز با تدبير و دخالت فوري و قاطع جناب عالي حل نخواهد شد. تاخير در اين دخالت نيز جسارتاً باعث خواهد شد كه برخي رفتارهاي غيراخلاقي كه با اجراي طرح تحول سلامت از صحنه كشور حذف شده بود مجدداً ظهور و بروز پيدا كند و اين همه آثار مبارك و رضايتمندي حاصل را لكهدار و خدشه دار کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نمايندگي از رؤساي دانشگاههاي علوم پزشكي از رییس جمهوری چندین تقاضا داشت که به شرح زیر است:
1- در جهت تامين اعتبار براي پرداخت بدهيهاي بيمه به ويژه بيمه سلامت ايران چارهاي فوري انديشيده شود از جناب عالي كه با شهامت از پيشنهاد وزير بهداشت جهت اجراي طرح تحول سلامت در شرايط تحريك حمايت کردید انتظار است در شرايط فعلي نيز حمايتهاي خود را تداوم بخشيد.
2- جهت مديريت مصرف، وزارت بهداشت و وزارت رفاه در تدوين و اجراي راهنماهاي باليني تسريع نمايند.
3-از توليدات دارو و ملزومات وتجهيزات پزشكي و كاشت و فراوري گياهان دارويي و شركتهاي دانش بنيان مرتبط حمايت ويژهاي از طرف معاونت تحقيقات و فناوري رياست جمهوری و وزارت كشاورزی و صنعت صورت پذيرد.
4- اخذ ماليات به صورت عادلانه از اقشار پردرآمد، از جمله 2 – 3 % از جامعه پزشكي كه درآمدهاي بالايي دارند صورت پذيرد لازم به ذكر است كه فضاي غيراخلاقي اخير كه درامدهاي محدود اكثريت پزشكان به ويژه اعضای هيات علمي را به عنوان دريافت حقوقهاي نجومي زير سوال بردهاند يك بداخلاقي محض است اگر منظور حقوق است كه اعداد محدود است و اگر منظور كارانه پرداختي به اساتيد است كه همين استاد اگر در غير دانشگاه و دولت فعاليت نمايد بيش از 5 برابر درآمد خواهد داشت آن وقت مردم ميمانند و نيازمندان و اجبار به پرداختهاي آنچناني.
5- اخذ عوارض از فعاليتهاي آسيب رسان به سلامت به صورت جدي و بدون ملاحظه به عنوان يكي از منابع مناسب تامين اعتبارات سلامت پيگيري شود.
6- تعداد جلسات شوراي سلامت و امنيت غذايي كشور و استانها جهت اتخاذ تصميمات چند سازماني افزايش يابد.
نظر شما