کد خبر: 178228
۲۳ فروردین ۱۴۰۱، ۸:۰۹
ضربه‌ی کاری به تن زخمی میانکاله

رئیس ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله گفت: احداث پتروشیمی در میانکاله به شرط تعهد پاک بودن صنعت می‌تواند قابل اجرا باشد، اما بهتر است ریسک نشود.

علی کلانه در گفت‌وگو با خبرگزاری سلامت(طبنا)مازندران، با اشاره به اینکه احداث پتروشیمی نخستین بار در سال ۹۹ ثبت شد اظهار کرد: در سفر ریاست جمهوری کلنگ پتروشیمی به زمین زده شد و آنچه که مشخص است محل احداث پتروشیمی خارج از محدوده میانکاله است.

 وی با اشاره به اینکه هر چند گفته شده محل احداث پتروشیمی از میانکاله فاصله دارد اما هر فعالیت صنعتی در محیط اطراف میانکاله بر شبه جزیره تاثیرگذار است، مگر اینکه بتوانیم پساب و پسماند را مدیریت کنیم و با مدیریت فاضلابهای صنعتی بتوانیم جلوی تاثیر در جزیره را بگیریم.

 رئیس ذخیره گاه زیست کره میانکاله ادامه داد: میانکاله زیست‌بوم حساسی دارد و پرنده های زمستان گذران و تابستان گذران زیادی برای مهاجرت می آیند و بهتر است در این ماجرا ریسک نشود.

کلانه با بیان اینکه شاید ساخت و احداث پتروشیمی با استانداردهای بالایی ساخته شود و اثرات آن را بتوان کم کرد یا به حداقل رساند گفت: اما به نظر می‌رسد نمی‌توان بدون تاثیر این کار را انجام داد و در حال حاضر نیز  جزیره میانکاله تنش های زیادی را در چند سال اخیر به خود دیده است.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزی در بالا دست به میانکاله آسیب زده است و پساب بدون مدیریت وارد میانکاله می‌شود و ماهیان زیادی از بین رفته اند؛ همچنین مرگ بیشماری از جمعیت پرندگان مهاجر را شاهد بودیم و همه اینها به دلیل رفتار ما با این اکوسیستم شکننده است.

 رئیس ذخیره گاه زیست کره میانکاله در پاسخ به اینکه آیا جانمایی مکان احداث پتروشیمی با میانکاله در فضای مناسب و قرار دارد یا خیر که به توان از آسیب آن پیشگیری کرد اظهار کرد: هنوز هیچ اطلاعات رسمی به ما داده نشده است و متولیان مسائل را باما مطرح نکردند و در احداث مکان دقیق اطلاعاتی دقیقی در دسترس ما نیست و فنس کشی های فعلی را هم نمی‌توان ملاک قرار داد.

 کلانه  با تاکید بر اینکه تالاب میانکاله با اتفاقات پیرامون خود در حال زار زدن است گفت: میانکاله زخمی است و هر اتفاقی می‌تواند آسیب زننده باشد، مگر آنکه ادعا شود پتروشیمی صنعتی پاک خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha