با راه های پیشگیری از بیماری های اسهالی آشنا شویم

موارد اسهال ویروسی که به صورت طغیانی در بعضی از مناطق کشور مشاهده می شود، نسبت به سال گذشته افزایش نسبی داشته است و در شهرستان کازرون نیز موارد اسهال به صورت پراکنده در نقاط مختلف، مشاهده می شود.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از  روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان کازرون، بیشتر موارد بیماران بررسی شده مربوط به اسهال ویروسی است و لازم است شهروندان نکات بهداشتی زیر در رابطه با پیشگیری از این بیماری را به دقت رعایت کنند:

 ۱- در هنگام مسافرت و صرف غذا در بیرون از منزل و رعایت بهداشت فردی به ویژه شست و شوی دست و رعایت نکات ضدعفونی در هنگام مصرف میوه جات و سبزیجات دقت لازم را به عمل آورند.

۲- شست و شو و ضدعفونی سبزیجات یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسهالی است.

۳- شستن کامل دست ها با آب و صابون پیش از غذا خوردن و پس از استفاده از سرویس بهداشتی در پیشگیری از اسهال بسیار موثر است.

۴- هنگام شستن دست ها، شیر دستشویی را نیز با آب و صابون بشویید.

۵- میوه ها و سبزی های خام را پیش از مصرف شسته، ضدعفونی و گندزدایی کنید.

۶- پوست میوه هایی مانند گرمک، طالبی و هندوانه را پیش از بریدن و قاچ زدن به خوبی با آب و مایع ظرفشویی بشویید.

۷- شست و شو و ضدعفونی مرتب سرویس های بهداشتی از جمله شیر آب، برای پیشگیری از بیماری های اسهالی بسیار مهم است.

 ۸- از نوشیدن آب رودخانه ها، چشمه و چاه ها خودداری کنید.

۹ - در بوستان ها به تابلوهای هشدار دهنده و مشخص کننده آب قابل آشامیدن و آب فضای سبز توجه کرده و از مصرف آب فضای سبز برای آشامیدن، خودداری کنید.

۱۰ - هرگز از فروشندگان دوره گرد مواد غذایی و خوراکی خریداری نکنید.

۱۱ - مواد غذایی را از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات دور نگهدارید.

۱۲ - شستن میوه و سبزی و ظروف غذا در آب های جاری، منجر به بروز بیماری های اسهالی از جمله اسهال خونی و آمیبی می شود.

۱۳- از شنا کردن در آب های آلوده یا آب هایی که از سالم بودن آن اطمینان ندارید، پرهیز کنید.

۱۴- کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نگه داشتن آنها به پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسهالی به ویژه در کودکان کمک می کند.

۱۵- از مصرف سالاد الویه که در اغذیه فروشی ها تهیه می شود، خودداری فرمایید.  

۱۶- آب میوه ها و نوشیدنی هایی که در آبمیوه فروشی ها تهیه می شوند، ممکن است آلوده باشند؛ بنابراین از نوشیدنی های بسته بندی شده دارای مشخصات بهداشتی استفاده کنید.

۱۷- در صورت مشاهده علایم بیماری های اسهالی مانند تب و لرز، بدن درد، اسهال و استفراغ، به پزشک یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

مهندس «علی نجفی» کارشناس مسوول واحد بیماری های واگیر شبکه بهداشت شهید پیرویان کازرون

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha