کافئین، چالشی تازه برای کیفیت خون اهدایی

نتایج یک مطالعه گسترده نشان می‌دهد مصرف قهوه پیش از اهدای خون می‌تواند باعث کاهش انرژی گلبول‌های قرمز و توان آن‌ها در انتقال اکسیژن شود؛ موضوعی که کیفیت خون ذخیره‌شده و اثربخشی آن برای بیماران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری سلامت _ طبنا گیلان : پژوهشی تازه نشان می‌دهد مصرف قهوه می‌تواند بر کیفیت خون اهدایی تأثیر منفی بگذارد و اثربخشی آن را پس از انتقال به بیماران کاهش دهد.

این مطالعه که توسط محققان دانشگاه کلرادو انشوتز انجام شده، داده‌های بیش از ۱۳ هزار اهداکننده خون را بررسی کرده است. نتایج نشان داد گلبول‌های قرمز در خون مصرف‌کنندگان قهوه انرژی کمتری دارند، شکننده‌تر هستند و توانایی آن‌ها در انتقال اکسیژن کاهش می‌یابد.

«آنژلو دالساندرو»، استاد بیوشیمی می‌گوید:
«سال‌ها اثر کافئین بر مغز و سیستم عصبی شناخته شده بود، اما این نخستین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد حتی یک فنجان قهوه صبحگاهی می‌تواند کیفیت خون اهداشده را تغییر دهد.»

به گفته پژوهشگران، در بیماران دریافت‌کننده خون نیز افزایش سطح هموگلوبین کمتر از حد انتظار بوده و در نتیجه کارایی خون در بهبود وضعیت آن‌ها کاهش یافته است.

نتایج این تحقیق حاکی است که محدود کردن مصرف کافئین پیش از اهدای خون می‌تواند کیفیت ذخیره‌سازی و انتقال خون را افزایش دهد. برخی کشورها در اروپا نیز چنین توصیه‌ای را در دستورالعمل‌های اهدای خون لحاظ کرده‌اند.

با وجود محدودیت‌هایی همچون تعداد کم داوطلبان در آزمایش مستقیم، پژوهشگران تأکید دارند این یافته‌ها می‌تواند مسیر تازه‌ای در پزشکی انتقال خون باز کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha