پیشگیری از بیماری‌های تنفسی در اولویت است/ واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر توصیه می‌شود

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آغاز فصل پاییز و بازگشایی مدارس، بر ضرورت رعایت اصول پیشگیری برای کاهش خطر ابتلا و انتقال بیماری‌های حاد تنفسی تأکید کرد و گفت: استفاده از ماسک در شرایط لازم، شست‌وشوی دست‌ها و خودداری افراد دارای علائم تنفسی از حضور در تجمعات و محیط‌های بسته، از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه است.

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر علیرضا رئیسی با اشاره به آغاز فصل پاییز، تغییرات آب‌وهوایی و بازگشایی مدارس، اظهار کرد: با شروع فصل پاییز معمولاً بیماری‌های حاد تنفسی از جمله سرماخوردگی، آنفلوآنزا و سایر عفونت‌های تنفسی در جامعه افزایش می‌یابد و لازم است مردم با رعایت توصیه‌های بهداشتی، برای پیشگیری از ابتلا و انتقال این بیماری‌ها اقدام کنند.

کرونا دیگر در شرایط پاندمی قرار ندارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به نگرانی‌های مطرح‌شده درباره افزایش موارد کرونا در فصل پاییز، گفت: پس از تجربه پاندمی کرونا، افزایش حساسیت و هوشیاری مردم نسبت به بیماری‌های تنفسی قابل توجه و ارزشمند است، اما باید توجه داشت که کرونا دیگر در شرایط پاندمی قرار ندارد و در حال حاضر مانند سایر بیماری‌های تنفسی در جامعه به صورت بومی در گردش است.

وی افزود: مشاهده موارد ابتلا به کرونا در فصل پاییز، به خودی خود به معنای قرار گرفتن بیماری در شرایط هشدار بالا یا نیاز به اقدامات فوق‌العاده نیست و همچنان می‌توان با رعایت اصول پیشگیری، خطر ابتلا و انتقال بیماری‌های تنفسی را کاهش داد.

افراد دارای علائم تنفسی از حضور در تجمعات در فضای بسته خودداری کنند

رئیسی با تأکید بر اهمیت رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی، اظهار کرد: افرادی که به سرماخوردگی یا سایر بیماری‌های تنفسی مبتلا هستند، بهتر است از حضور در جمع‌های خانوادگی، مهمانی‌ها و سایر محیط‌های بسته تا زمان بهبودی خودداری کنند.

وی ادامه داد: در صورتی که حضور فرد مبتلا در محیط‌های جمعی اجتناب‌ناپذیر باشد، استفاده از ماسک می‌تواند در کاهش احتمال انتقال بیماری مؤثر باشد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین درباره حضور دانش‌آموزان مبتلا به بیماری‌های تنفسی در مدارس گفت: دانش‌آموزی که دچار علائم بیماری تنفسی است، بهتر است تا زمان بهبودی در مدرسه حضور پیدا نکند تا از انتقال بیماری به سایر دانش‌آموزان جلوگیری شود.

وی افزود: در صورت افزایش موارد بیماری‌های تنفسی در مدارس نیز لازم است رعایت اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک در شرایط ضروری و شست‌وشوی منظم دست‌ها مورد توجه جدی قرار گیرد.

واکسن آنفلوآنزا برای همه افراد ضرورت ندارد

رئیسی درباره واکسیناسیون آنفلوآنزا گفت: واکسن آنفلوآنزا برای همه افراد جامعه ضرورت ندارد و همچنان رعایت اصول پیشگیری، اولویت نخست در مقابله با بیماری‌های تنفسی است.

وی با اشاره به تغییر سالانه سویه‌های ویروس آنفلوآنزا اظهار کرد: از آنجا که سویه‌های ویروس آنفلوآنزا ممکن است در هر سال تغییر کنند، واکسن این بیماری نیز بر اساس سویه‌های در گردش و پیش‌بینی‌های مربوط به فصل پیش‌رو، به‌صورت سالانه به‌روزرسانی می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: با وجود به‌روزرسانی سالانه واکسن، ممکن است سویه‌هایی در گردش باشند که تطابق کامل با واکسن نداشته باشند؛ بنابراین واکسیناسیون به تنهایی جایگزین رعایت اصول پیشگیری نیست.

گروه‌های در معرض خطر واکسیناسیون را جدی بگیرند

وی با تأکید بر اهمیت واکسیناسیون در گروه‌های در معرض خطر گفت: افراد دارای نقص سیستم ایمنی، بیماران پیوندی، بیماران مبتلا به سرطان و افرادی که به بیماری‌های مزمن تنفسی با درگیری قابل توجه ریه مبتلا هستند، از جمله گروه‌هایی هستند که بهتر است با نظر پزشک نسبت به دریافت واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.

رئیسی خاطرنشان کرد: در این گروه‌ها به دلیل احتمال بروز عوارض شدیدتر بیماری‌های تنفسی، توجه به واکسیناسیون و رعایت دقیق‌تر اقدامات پیشگیرانه اهمیت بیشتری دارد.

پیشگیری همچنان مقدم بر درمان است

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان با تأکید بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌های تنفسی گفت: شست‌وشوی منظم دست‌ها، استفاده از ماسک در شرایط لازم، پرهیز از حضور افراد دارای علائم در تجمعات و رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی، می‌تواند نقش مؤثری در کاهش انتقال بیماری‌های تنفسی داشته باشد.

وی تأکید کرد: واکسیناسیون می‌تواند برای گروه‌های هدف در کاهش خطر ابتلا و عوارض بیماری مؤثر باشد، اما هیچ واکسنی به تنهایی تضمین‌کننده عدم ابتلا نیست و رعایت اصول پیشگیری باید همچنان به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای حفاظت از سلامت فردی و عمومی مورد توجه قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha