وجود بیش از ۵ میلیون بیمار مبتلا به دیابت در کشور

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وجود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت در کشور، گفت: پیش بینی می‌شود تعداد مبتلایان به این بیماری تا سال ۲۰۵۰ میلادی به هشت میلیون نفر افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری سلامت، سید مهدی طبایی روز یکشنبه در نشست خبری دوازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت یارا، یکی از مهمترین عوارض دیابت را ایجاد زخم مزمن اعلام کرد و افزود: ۵۰ درصد مرگ و میر ناشی از این این بیماری به دلیل ایجاد زخم در پای بیماران دیابتی است.

رئیس دوازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت یارا خاطرنشان کرد: اکنون بحث زخم نه فقط به عنوان یک بیماری بلکه به عنوان چالشی جهانی در حوزه سلامت مورد توجه قرار گرفته است.

طبایی با تفکیک زخم به دو نوع مزمن و حاد، گفت: زخم حاد بر اثر جراحات، تصادفات، سوختگی و تروما و علل دیگر ایجاد می شود که نیاز به خدمات اورژانسی دارد و زخم های مزمن معمولا ۱۲ هفته طول می کشد تا بهبود یابد و یکی از عوامل آن بیماری دیابت است و یک تا ۲ درصد جمعیت جهان را درگیر خود کرده است.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بزرگترین چالش در حوزه زخم‌های مزمن را ثبت داده دانست و افزود: اکنون یک سیستم جامع که داده‌های کاملی داشته باشد؛ وجود ندارد و یا در صورت وجود هم ناقص است.

طبایی با بیان اینکه حدود ۶ درصد مبتلایان دیابت دارای زخم مزمن هستند، گفت: از هر پنج نفر بیمار مبتلا به دیابت نیز یک نفر دچار قطع اندام می‌شود.

رئیس دوازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت با اشاره به برگزاری این همایش در هفته جاری، افزود: امسال در این کنگره، شبکه ملی زخم جهاد دانشگاهی تشکیل خواهد شد و همه فعالان از متخصصان تا فنآوران و بیماران را پوشش خواهد داد همچنین قرار است شبکه ملی زخم ایران تشکیل شود.

کنگره زخم باید در سال‌های آینده در ابعادی بزرگ‌تر و جهانی‌تر برگزار شود

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا با اشاره به استقبال از این رویداد علمی گفت: امیدواریم با تداوم برگزاری کنگره، در سال‌های آینده شاهد برگزاری آن در ابعادی بزرگ‌تر و با مشارکت گسترده‌تر جامعه علمی جهان باشیم.

دکتر پروین منصوری با اشاره به برگزاری این کنگره اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ و به پیشنهاد دکتر طبایی، کنگره زخم را راه‌اندازی کردیم و معتقدم جایگاه چنین کنگره‌ای باید به گونه‌ای باشد که مشوق فعالیت‌های پژوهشی در این زمینه باشد.

وی افزود: تمام دنیا اکنون با معضل زخم مواجه هستند. افزایش سن بشر و مراقبت‌هایی که برای افزایش طول عمر و سلامت انجام می‌شود، در کنار بیماری‌هایی که با افزایش سن به وجود می‌آیند، می‌تواند در نهایت منجر به بروز زخم شود.

منصوری ادامه داد: فشار خون، دیابت، بی‌حرکتی و مشکلات قلبی و عروقی از جمله عواملی هستند که گاهی باعث می‌شوند بیمار سال‌ها در بستر باشد و همه این موارد ما را با زخم‌های مزمن مواجه می‌کنند؛ موضوعی که اکنون در تمام دنیا به یک معضل تبدیل شده و هزینه‌های بسیار زیادی به دنبال دارد.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا گفت: این کنگره با همت عزیزان در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران از ۲۵ تا ۲۷ شهریور سال جاری در محل همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار می‌شود و میزبان استادان و همکاران جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و استادان رشته‌های مختلف خواهیم بود.

وی تأکید کرد: باید توجه داشته باشیم که زخم فقط مربوط به گروه پزشکی نیست. برای ترمیم زخم به پانسمان‌های مناسب نیاز داریم؛ بنابراین گروه‌هایی که در حوزه بایومتریال و پلیمر فعالیت می‌کنند، فارماکولوژیست‌ها و گروه‌های متعدد دیگر نیز در این حوزه نقش دارند.

منصوری با اشاره به نقش پرستاران در مراقبت از زخم اظهار کرد: پرستاران به‌ویژه در این حوزه درگیر هستند و یکی از رسالت‌های این کنگره، آشنایی بیشتر پرستاران با دانش و روش‌های جدید مراقبت از زخم و ترمیم آن است.

ارائه ۴۱۰ مقاله در قالب پوستر و سخنرانی ۹ استاد بین‌المللی

وی با اشاره به حضور استادان داخلی و خارجی در این کنگره گفت: این کنگره با حضور استادان رشته‌های مختلف علوم پزشکی و رشته‌های وابسته از دانشگاه‌های مختلف و مراکز تحقیقاتی داخل کشور و همچنین همکارانی از مراکز علمی جهان برگزار می‌شود.

دبیر علمی کنگره افزود: مقالات زیادی به دبیرخانه کنگره رسیده و خوشبختانه حدود ۴۱۰ مقاله را به صورت پوستر پذیرفته‌ایم. همچنین حدود ۱۰۰ سخنران در این سه روز در کنگره سخنرانی خواهند داشت که ۹ نفر از آنها سخنران بین‌المللی هستند.

منصوری ادامه داد: سخنرانان بین‌المللی از کشورهای مختلف از جمله آلمان، روسیه، کانادا، ایتالیا، انگلستان، اسپانیا، عراق و قزاقستان در این کنگره حضور خواهند داشت و سخنرانی‌ها در قالب ۳۰ پنل طی سه روز برگزار می‌شود.

وی درباره محورهای علمی کنگره گفت: در روز نخست، سخنرانی استادان برجسته دانشگاه علوم پزشکی تهران را درباره موضوعاتی همچون پزشکی هوشمند که از علوم روز دنیا محسوب می‌شود، فارماکوژنتیک در ترمیم زخم، پزشکی بازساختی و استفاده از توکسین در پیشگیری و درمان اسکار خواهیم داشت.

منصوری افزود: پنل‌های مختلفی نیز درباره هوش مصنوعی در مراقبت از زخم، سلولیت و عفونت‌های مزمن با درگیری پوست، مفصل و استخوان، دیدگاه‌های جدید در درمان این عوارض و همچنین پرستاری برگزار خواهد شد.

دبیر علمی کنگره خاطرنشان کرد: طی ۱۲ سال برگزاری این کنگره، تلاش کرده‌ایم پرستارانی را که به صورت پراکنده در حوزه ترمیم زخم و درمان آن فعالیت می‌کردند، گرد هم آوریم و دانش جدید را به آنها منتقل کنیم.

وی ادامه داد: نقش لیزر و نور در درمان زخم، گفت‌وگو درباره راهکارهای جدید ترمیم زخم، سیستم‌های آزادسازی طبیعی و مواد فعال، پانسمان‌های نوین و نانوفناوری، کاربرد محصولات سلولی که می‌تواند یکی از قدم‌های بزرگ در ترمیم زخم باشد، بهینه‌سازی ترمیم، تغذیه و ریزمغذی‌های مؤثر در ترمیم زخم و سوختگی از دیگر محورهای کنگره است.

منصوری گفت: همچنین پنل‌هایی درباره پانسمان‌های نوین و بایومتریال‌ها، طب مکمل و ترمیم زخم، توانبخشی و سبک زندگی در ترمیم زخم، نوآوری‌ها در تشخیص و درمان، جایگاه عسل پزشکی در ترمیم زخم، طب بازساختی و راهکارهای نوین تشخیصی و درمانی در زخم‌های سرطانی برگزار خواهد شد.

وی افزود: بحث میکروبیوم نیز در این کنگره مطرح می‌شود. میکروبیوم‌های مفید بدن امروزه یکی از موضوعات داغ دنیاست و احتمالاً در آینده به یک هدف نوین برای ترمیم زخم تبدیل خواهد شد.

۱۸ کارگاه پژوهشکده یارا برای انتقال دانش نوین ترمیم زخم

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا اظهار کرد: در پایان کنگره نیز پنل کنترل و درمان اسکار برگزار خواهد شد و امیدواریم در نهایت به دنیایی بدون زخم و بدون اسکار برسیم.

منصوری ادامه داد: حدود ۱۸ کارگاه توسط همکاران پژوهشکده یارا که واقعاً حضورشان باعث افتخار است، برگزار خواهد شد. ما در پژوهشکده یارا پژوهشگران جوان، فعال و بسیار خوبی داریم که این ۱۸ کارگاه را در زمینه‌های مختلف مرتبط با ترمیم زخم برگزار می‌کنند.

وی گفت: همچنین حدود ۲۰ سمپوزیوم و کارگاه علمی با همکاری شرکت‌هایی که از دوازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت حمایت می‌کنند، برگزار خواهد شد که در آنها هم محصولات خود را معرفی می‌کنند و هم آموزش‌های جدید ارائه خواهد شد.

منصوری با اشاره به استقبال از این کنگره گفت: خوشبختانه تاکنون حدود ۱۵۰۰ نفر در کنگره ثبت‌نام کرده‌اند. سال گذشته در محل همایش‌های دانشکده بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی، به دلیل استقبال زیاد، حتی راهی برای عبور وجود نداشت و خوشبختانه تعداد شرکت‌کنندگان این کنگره سال به سال افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل امسال این امکان فراهم شد که در محل بزرگ‌تری بتوانیم کنگره را برگزار کنیم.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا، با اشاره به ادامه ثبت‌نام حضوری در این کنگره گفت: ثبت‌نام به صورت حضوری در محل همایش‌های رازی همچنان ادامه خواهد داشت و پیش‌بینی می‌کنیم احتمالاً بیش از ۲۵۰۰ نفر بتوانند از امکانات علمی این کنگره استفاده کنند.

وی افزود: زخم‌های مزمن یک معضل هستند؛ بنابراین این نوید را می‌دهم که ان‌شاءالله اگر عمری باشد و خداوند نیز کمک کند، بتوانیم در سال‌های آینده این کنگره بزرگ را در ابعادی گسترده‌تر، جهانی‌تر و با سطح علمی بالاتر برگزار کنیم.

منصوری ادامه داد: امیدواریم این کنگره بتواند راهی برای کمک به افراد مبتلا به زخم‌های مزمن باشد؛ بیمارانی که سال‌ها واقعاً راه زیادی برای درمان آنها وجود نداشت و امیدواریم بتوانیم راهکارهای جدیدی برای کاهش درد و مشکلات این بیماران پیدا کنیم.

دبیر علمی کنگره با اشاره به یکی از دستاوردهای برگزاری این رویداد علمی گفت: این کنگره باعث شده است گروه‌های علمی مختلف از جمله متخصصان غدد، پوست، جراحان پلاستیک، متخصصان بایومتریال و علوم پایه به یکدیگر نزدیک شوند و این یکی از رسالت‌های بزرگی است که این کنگره بر عهده دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha