کد خبر: 4400-دستگاه-چادر-توسط-نیروهای-هلال-احمر-می
۱۰ اسفند ۱۳۹۹، ۱۶:۰۹

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، دکتر کریم همتی در مراسم تقدیر از خیریه‌ها و تشکل‌های مردم نهاد همکار با جمعیت هلال‌احمر که امروز یکشنبه 10 اسفندماه در سازمان داوطلبان برگزار شد، گفت: خیرین همواره در جهت کمک به مردم نیازمند گام بر می دارند و یکی از کارهایی که خیرین در شهر ایلام انجام دادند، تجهیز مرکز جامع سرطان  بیمارستان مصطفی خمینی بود که افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

وی افزود: همه کارهای هلال احمر بر دوش امدادگران، نجاتگران و داوطلبان است و ما به عنوان مدیر، هماهنگ کننده این کارها هستیم و الطاف خداوند شامل حال این عزیزان می شود.

رئیس جمعیت هلال احمر به تشریح اقدامات هلال احمر در زلزله سی سخت پرداخت و افزود: ساعت 22 زلزله اتفاق افتاد و دبیرکل هلال احمر  در شیراز حضور داشت، در فاصله کمتر از 10 تا 15 دقیقه در مرکز کنترل و هاهنگی عملیات شیراز حاضر شد و با کل کشور ارتباط بر قرار کرده و به 6 استان معین آماده باش کامل اعلام شد.

وی ادامه داد: یک ساعت بعد از وقوع زمین لرزه، فرمانده سپاه، مدیرعامل هلال احمراستان وارد سی سخت شدند و ساعت یک و نیم بامداد معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر و رئیس سازمان امداد و نجات وارد شهر سی سخت شدند و جلسه با استاندار تا ساعت 3 بامداد به طول انجامید و همه ما تا صبح بیدار بودیم.

امداد و نجات در سی سخت یکی از سریعترین عملیاتهای هلال احمر بود

دکتر همتی با تاکید بر اینکه عملیات امداد در زلزله سی سخت یکی از سریع ترین عملیات های هلال احمر بود، چرا که در کوتاهترین زمان ممکن مدیران ارشد هلال احمر در شهر زلزله زده حضور پیدا کردند، گفت: با توجه به بارندگی ها 2 اردوگاه اسکان اضطراری با برپایی 64 دستگاه چادر برای اسکان زلزله زدگان سی سخت فراهم شد، اما با توجه به اینکه مردم از این اردوگاه ها استقبال نکردند و ترجیح دادند در کنار خانه هایشان که امن است چادر برپا کنند، عملیات توزیع چادر میان خانوارها آغاز شد.

وی اضافه کرد: سی سخت به 9 منطقه تقسیم شد و هیچ ارگانی به غیر از هلال احمر کار امداد و نجات را انجام نداد، کاری که در گذشته اصلا اتفاق نیافتاده بود.عملیات توزیع اقلام امدادی و چادر به صورت خانه به خانه انجام شد. در این توزیع اقلام امدادی، فردی محلی حضور داشت و افرادی که متعلق به شهر بودند، با معرفی آن فرد محلی، چادر دریافت کردند.

حضور در منطقه زلزله زده در کمتر از 2 ساعت

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در مدت زمان 2 ساعت در منطقه زلزله زده سی سخت حضور پیدا کردیم، گفت: همپوشانی  دست اندرکاران کمک به زلزله زدگان هم خوب بود و هیچ ارگانی در توزیع اقلام ورود نکرد و تنها پشتیبانی نیروها را عهده دار بودند.

وی به بروز اتفاقاتی در زمان حضور مسئولان در سی سخت اشاره کرد و افزود: امیدوارم زحمات جمعیت هلال احمر به عنوان بزرگترین جمعیت غیردولتی در رسانه ها بخصوص رسانه ملی بهتر پوشش داده شود.

4400 دستگاه چادر در سی سخت توزیع شد

دکتر همتی درباره توزیع چادرهای امدادی میان زلزله زدگان سی سخت، بیان کرد: 4400 دستگاه چادر توسط نیروهای هلال احمر میان زلزله زدگان توزیع شد، اما حتی یک تصویر از هلال احمری ها پخش نشد، گفت: اقلام امدادی توسط هلال احمر توزیع شد، اما چیزی نمایش داده نشد. کسی که می خواهد به آرامش مردم کمک  کند همه افرادی را که در زلزله کمک کردند را در تصویر نشان می دهد.

وی تاکید کرد: جمعیت هلال احمر با نظارت نیروی انتظامی و سپاه چادرهای امدادی را توزیع کرد و البته این نکته حائز اهمیت است که اگر سپاه و نیروی انتظامی نبود، حتی امکان توزیع یک دستگاه چادر در سی سخت فراهم نمی شد.

رئیس جمعیت هلال احمر به توزیع معقولانه اقلام مورد نیاز افراد در زمان وقوع بحران اشاره کرد و یادآور شد: در زمان وقوع بحران افراد به آب آشامیدنی، بسته غذایی، اقلام بهداشتی و ... نیاز دارند. در زلزله کرمانشاه بسته های غذایی بسیار زیادی موجود بود اما اقلام بهداشتی در آن روزهای اول بسیار کم بود.لازم است در زمان بحران این موارد به دقت رعایت شود و در این زمینه به صورت کانالیزه عمل کرد.

برگزاری رزمایش مشترک با تشکل های مردم نهاد

به گفته دکتر همتی، لازم است در این زمینه رزمایشی با تشکلهای مردم نهاد برای انجام هماهنگی هایی بیشتر به منظور کمک به افراد نیازمند در زمان وقوع بحران ها برگزار شود.

وی تاکید کرد: در لحظات اولیه وقوع زمین لرزه آسیب های وارده به خانه ها 30 درصد اعلام شد که همین موضوع باعث شد تا استمدادی برای زلزله زدگان نشود.

وی ادامه داد: باید مشخص شود که هر موسسه ای در هر بحرانی چه کمکی می تواند به هلال احمر کند، این موسسات براساس توانمندی ها در هر منطقه تعیین شوند تا در صورت بروز بحران بتوان از کمک آن ها استفاده کرد.

386 هزار چادر از سال 90 به بعد از انبارها خارج شده است

رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه از سال 90 تا 99 هر آنچه در بحران ها هزینه و جمع آوری شده درجایی قید نشده است، گفت: 386 هزار دستگاه چادر از سال 90 به بعد از انبارها خارج شده اما حتی 10 درصد آن تامین مجدد نشده است، تنها  35 هزار چادر براساس پولی که دولت داده بود خریداری و در انبارها قرار داده شد. در حادثه اخیر همه اطلاعات مربوط به هزینه ها، اقلام امدادی تحویل داده شده به زلزله زدگان و .... جمع آوری شده است.

قوانین جدید مدیریت بحران و وظایف متعدد بدون بودجه

دکتر همتی تاکید کرد: بر اساس قانون جدید مدیریت بحران وظایف متعددی بر دوش هلال احمر گذاشته شده است، اما بودجه مورد نیاز برای اجرای آن در نظر گرفته نشده است.

وی در پایان از زحمات رئیس سازمان داوطلبان و همه همراهان هلال احمر که بار اصلی کار روی دوش آن ها است، تشکر کرد و گفت: امیدوارم بتوانیم از ظرفیت همه موسسات خیریه در بحران ها، به صورت پیوسته در خدمت به هموطنان خود استفاده کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha