دکتر حاجی فرجی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان اینکه شیوع کمبود آهن در کشور زیاد شده و عوامل مختلفی در ایجاد آن موثر است، افزود: در دهههای اخیر مکمل یاری در خانمها و دختران یکی از شیوههای درمانی است که دنبال شده است.
وی با بیان اینکه شیوع کمبود آهن در خانمها بیشتر است، ادامه داد: معنای این جمله ابتلا نشدن پسران به کمبود آهن نیست البته درصد شیوع فقر آهن در آقایان کمتر از خانمهاست. تغییرات هورمونی و عادت ماهیانه در خانمها بیشترین دلیل فقر آهن است البته باید گفت در برخی از مناطق کشور به دلیل وجود بیماریهای انگلی میزان مبتلایان به فقر آهن تقریبا برابر است.
حاجی فرجی با اشاره به سیاستهای کاهش فقر آهن، اضافه کرد: غنیسازی آرد با هشت درصد آهن و اسیدفولیک تا حدود 50 درصد شیوع کمبود آهن را کاهش داده اما اختلاف نظرهایی در تعیین میزان اثربخشی آن وجود دارد.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه 15 تا 30 درصد آهن پروتئینهای حیوانی جذب بدن میشود، اظهارداشت: دریافت رژیم غذایی و نظم برنامه غذایی در کل جامعه به ویژه برای کسانی که دارای بیماریهای خونی مثل تالاسمیمینور و مستعد ابتلا به فقر آهن هستند، بسیار مهم است. این افراد در برنامه غذایی خود باید تلفیقی از پروتئینهای حیوانی و گیاهی دریافت کنند.
حاجی فرجی تاکید کرد: اینکه گفته شود تنها با خوردن بادام و سایر خشکبار آهن مورد نیاز بدن تامین میشود، واقعیت ندارد و اصلا قابل جذب نیست و این افراد دچار مشکل خواهند شد. توصیه این است که از ترکیب پروتئینهای حیوانی و گیاهی استفاده شود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه میزان مصرف این مواد غذایی بستگی به سن و جنس افراد متغیر است، تصریح کرد: 17 درصد انرژی دریافتی از این پروتئینها تامین میشود و با این تنوع غذایی اگر فرد دچار بیماری نباشند از عدم ابتلا به کمبود آهن خیالش راحت خواهد شد.
وی گفت: ویتامین C که در سبزیجات و میوهها زیاد یافت میشود تسهیل کننده جذب آهن است در مقابل فیبرهای بالا یا در مواردی اسیدکربیک نوشانه گازدار دافع و مانع جذب آهن به ویژه در بچههایی که مشکل جذب مواجه اند، میشود.
نظر شما