کد خبر: آمار-فوتی-های-کرونا-شدیداً-نگران-کننده
۱۵ آبان ۱۳۹۹، ۱۴:۳۳

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از  وبدا، دکتر ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه باید نگران افزایش آمار فوتی های کرونا باشیم، گفت: اینکه روزی آمار مرگ و میرها دورقمی بود و این تعداد را از 158 به 35 رساندیم مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفت.

وی ادامه داد: بعد از اینکه آمار به 300 رسید ایشان فرمودند که تعداد کشته ها به اندازه سقوط یک هواپیما است، اکنون این تعداد به 400 تا 440 رسیده و رقم قابل توجهی است.

وی با اشاره به اینکه معیار کاهش تردد اجتماع،  مهمترین عامل مواجه مردم با یکدیگر است، اعلام کرد: براساس این معیار در یک ماه گذشته کاهش تردد نسبت به شرایط عادی فقط 6درصد بوده است، درحالی که در فروردین و اردیبهشت که توانستیم بیماری را کنترل کنیم کاهش تردد اجتماعی نسبت به دوره مشابه 50درصد بود.

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه تا زمانی که کاهش تردد و مواجه را نداشته باشیم، تعداد بستری، ابتلا و مرگ افزایش خواهد داشت، گفت: درمورد مرگ تعداد افزایش تست موثر نیست اما درباره بستری موثر است.

دکتر حریرچی در برنامه گقت و‌گوی شبکه خبر  در ادامه و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا دسترسی برخی به ماسک دشوار است، گفت: از هموطنانی که دسترسی آنان به ماسک سخت است عذرخواهی می کنم و شرمنده آنها هستم؛ این افراد می توانند با مراجعه به سامانه «من اینجام» به ازای یک کد ملی 50ماسک( به ازای هرماسک هزار تومان) سفارش بدهند و درب منزل تحویل بگیرند. بسیج هم عهده دار توزیع است.

وی با بیان اینکه احتیاجی به مصرف ماسک سه لایه نیست و ماسکهای پارچه ای هم به همان اندازه تاثیرگذار هستند، بیان کرد:  افراد می توانند در خانه ماسک 3لایه پارچه ای بدوزند.

وی در ادامه تصریح کرد: نه تنها در کشور ما بلکه در هیچ کجای دنیا هیچ دارویی به طور مستقیم برای کرونا تاثیر داشته باشد شناسایی نشده است و این داروهای شیمیایی که اکنون استفاده می شوند برای بیماری و ویروسهای دیگر هستند که برای این ویروس هم استفاده می شود.

دکتر حریرچی با بیان اینکه متاسفانه تاکنون اکثر این داروها موثر نبوده و یا تاثیر اندکی داشته اند، گفت: داروهای گیاهی هم که اعلام شدند نه اینکه داروی اختصاصی کرونا هستند بلکه تنها می توانند در کاهش برخی عوارض مانند سرفه تاثیرگذار باشند، هیچیک از مواردی همچون واکسن، دارو، فاصله گذاری، استفاده از ماسک، تعطیلات و بهداشت فردی نمی توانند به صورت منفرد بر این بیماری تاثیرگذار باشند باید همه این موارد کنار یکدیگر باشند.

به گفته معاون کل وزارت بهداشت در این میان دارو جز کم تاثیرگذارترین موارد بوده است.

وی در ادامه این گفتگو با ذکر این نکته که هیچ دارویی نداریم که منصوب به امامی باشد، گفت: باید بدانیم اسامی مقدس خود را روی داروهای ساختگیمان که حتی اگر تاثیرگذار هم باشند نگذاریم چراکه اگر اشکالی در آن به وجود آمد به ائمه جسارتی نشود.

دکتر حریرچی با اشاره به اینکه روش اثبات دارو مشخص است، اظهار کرد: دارو اول باید در آزمایشگاهها، روی حیوانات و نمونه های شبیه انسان و بعد انسان ثابت شود؛ هیچ کجای دنیا اینگونه دارویی را به اثبات نمی رساند.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: دولت سومالی که  ادعای  بسیاری در داروهای گیاهی و طب سنتی و بومی در این کشور مطرح است، اعلام کرد، داروهایی که برخی مدعی بوده در درمان کرونا موثر هستند ابتدا روی خودشان تست شده و درصورتی که بهبودی حاصل شد برای درمان دیگران هم استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه داروی ضد کرونا یا هربیماری دیگر باید طبق مطالعات روز دنیا بررسی و بعد ثابت شود، مطرح کرد: از آنجایی که بیش از 50 درصد مبتلایان بدون هیچ دارویی و 80درصد بیماران با عوارض جزئی بیماری بهبود می یابند حتی اگر به آنها شربت آلبالو هم بدهیم خوب می شوند بنابراین ادعای کشف دارو صحیح نیست.

دکتر حریرچی با اشاره به اینکه ایران در تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا به ازای یک میلیون نفر جمعیت رتبه بیست و چندم در دنیا را دارد، تصریح کرد: دلیل اینکه آمار بالای نسبی هم هستیم این است که اپیدمی در کشور ما زودتر شروع شده است؛ ملت و دولت باید دست به دست هم دهیم و آمار را به صفر برسانیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha