به گزارش گروه بهداشت و درمان طبنا(خبرگزاری سلامت) به نقل از Aljazeera ، ویروس کرونا در جهان بسیار سریع در حال گسترش است. قطر آخرین کشوری در خاورمیانه بود که اولین مورد از ویروس کرونا را در کشور خود خبر داد. در همین حال، کرهی جنوبی در روز شنبه از شهروندانش خواست تا در خانه بمانند، چراکه هشدار لحظه ای حساس در برابر مقابله با ویروس کرونا را داد. این اتفاق بعد از ثبت بیشترین میزان افزایش روزانه افراد مبتلا، با 813 مورد جدید و 17 تلفات جانی، تعداد کل افراد مبتلا به سه هزار و صد و پنجاه نفز رسیده است. در حال حاضر سئول(پایتخت کرهی جنوبی) در حال مقابله با بیشترین میزان شیوع ویروس در خارج از چین، یعنی مرکز بیماری است. کمیسیون بهداشت ملی چین در روز شنبه گزارش داد که حداقل چهل و هفت تلفات جانی را به همراه داشته است و در میان هفتادونههزارودویستوپنجاهویک مورد تایید شده، تعداد تلفات در سرتاسر کشور به دوهزار و هشتصد و سیوپنج نفر رسیده است.
در اروپا، ایتالیا بیش از هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا و بیستونه تلفات جانی را گزارش داده که بیشترین تعداد در کل اروپا است. روز جمعه، سازمان بهداشت جهانی (WHO) هشدار داد که شیوع ویروس در حال گسترش است و بیش از هشتاد و پنج هزار نفر در سراسر جهان آلوده شده اند.
به گفتهی وزیر بهداشت ترکیه، تمام پروازهای مسافری به مقصد یا از مبدا ایتالیا، عراق و کره جنوبی به دلیل شیوع این ویروس متوقف شده است و اثربخشی آن تا ساعت 12 نیمهشب روز یکشنبه خود را نشان خواهد داد؛ گذرگاههای زمینی بین ترکیه و همسایگان عراق نیز بسته شده است، این در حالیست که پیشتر ترکیه پروازهای مسافری به ایران و چین را نیز متوقف کرده بود.
آذربایجان نیز مرزهای خود را با ایران بسته است. جمهوری آذربایجان اعلام کرد که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، مرز خود را با ایران به مدت دوهفته بسته بود، این اتفاق بعد از افزایش شمار تلفات در ایران به چهل و سه نفر، که بیشترین تعداد خارج از چین است صورت گرفت. دولت در بیانیهای اعلام کرد که دو آذربایجانی پس از مثبت بودن آزمایش ویروس کرونایشان در قرنطینه قرار گرفتهاند و ذکر کردند که هر دو نفر از ایران وارد کشور شده بودند. همچنین در این بیانیه آمده است که تصمیم به بستن مرزها با توجه به توصیههای سازمان بهداشت جهانی و تجربه سایر کشورها در رابطه با خطر گسترش ویروس کرونا گرفته شده است.
این ویروس در ایالت واشنگتن نیز اولین قربانیِ خود را داد. بر اساس اعلامیهی دونالد ترامپ، این بیمار خانمی حدودا پنجاه ساله بوده است. ایالات متحده بسیاری از سفرها را محدود کرده و در حال تکمیل تجهیزات پزشکی لازم برای بیماران است؛ اما برخی متخصصان معتقدند که این کشور ممکن است در تهیهی تجهیزات کافی و مناسب با مشکل روبهرو شود. البته بیشترین آزمایشات و تحقیقها برای درما این ویروس، در این کشور و در سنگاپور رخ داده است.
این شایان ذکر است که تعداد تلفات جانی کشور ایران، با توجه به تعداد افراد مبتلا بسیار بالا بوده و در رتبهی دوم، یعنی بعد از چین قرار میگیرد. این آمارها ممکن است نشان دهندهی نادیده گرفتن یا کمکاری در مقابله با ویروس باشد. به همان میزان که نباید بیدلیل نگران شویم و بترسیم، نباید این بیماری را نادیده بگیریم. شاید فردی ناقل بیماری باشد، در حالی که سیستم ایمنی قویداشته و بیمار نشده باشد؛ انتقال بیماری به افراد با سیستم ایمنی ضعیف نتایج خوشایندی ندارد. بنابرین حتی در سادهترین موارد، مسائل بهداشتی را رعایت کنیم تا دیگر جایی برای بیمار شدن و یا ترس نماند.
با آرزوی سلامتی برای همهی عزیزان
مترجم : معین حبیبی
نظر شما