به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر نیره امینی، اظهار کرد: کمیته سلامت دهان از چند ماه پیش فعالیت خود را آغاز کرده و هدفش این بوده که تمام تلاشها و فعالیتهایی که در حوزه دهان و دندان انجام میشود را متمرکز و منسجم کند که همه بتوانند با همیاری یکدیگر این فعالیتها را به نحو موثرتری اجرا کنند.
عضو کمیته سلامت انجمن دندانپزشکان عمومیایران، افزود: متاسفانه وضعیت کشور ما از نظر سلامت دهان و دندان مطلوب نیست و طرحهایی که در این چند سال گذشته اجرا شده ، نتوانسته ارتقاء موثری در سلامت دهان و دندان گروههای هدف مان خصوصا کودکان و نوجوانان به وجود بیاورد به همین دلیل تصمیم گرفته شد با برپایی این همایش همه این فعالیتها را متمرکز کنیم تا گامهای موثرتری را در جهت ارتقاء سلامت دهان و دندان برداریم.
امینی ادامه داد: اهمیت به سلامت دهان میبایست از همان سنین خردسالی شروع شود تا مفاهیم و مبانی بهداشتی در ذهن کودک ماندگار شده و در دوران بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند. ما باید این باور را میان مردم جامعه جا بیاندازیم که هر فردی میتواند تا آخر عمر با دندانهای طبیعی خودش زندگی کند. دندانها در سلامت کلی بدن نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.
این دندانپزشک اظهار کرد: طبق آخرین آماری که از طریق پایش کشوری از سوی دفتر سلامت وزارت بهداشت در سال ۹۵ انجام شده، میزان شاخص سلامت دندانهای گروه کودکان ۶ ساله، ۵.۸۴ بوده که متاسفانه این شاخص به نسبت پایشی که در سال ۹۱ انجام شده، افزایش داشته است. برای گروه افراد ۱۲ ساله؛ این شاخص نسبت به سال ۹۱ کاهش داشته است. این شاخص مجموع دندانهای پوسیده، دندانهای پر شده و دندانهای از دست رفته است. اگر در این شاخص نسبت دندانهای ترمیم شده بیشتر باشد میتوان امیدوار بود که ما یک گام به سمت جلو رفته ایم و دندانهای پوسیده این افراد را شناسایی کرده ایم و تحت درمان قرار گرفته اند. اما متاسفانه در گروه ۱۲سالهها حدود ۸۰ درصد از شاخص اندازهگیری شده را دندانهای پوسیده تشکیل میدهند که درمان نشده رها شدهاند.
وی تصریح کرد: این مسئله میتواند به دلیل هزینههای دندانپزشکی و یا نبود بیمهها باشد که منجر به مراجعه نکردن مردم به دندانپزشک میشوند و متاسفانه زمانی مراجعه میکنند که پوسیدگیها پیشرفت کرده و یا دندان از دست رفته است.
امینی یادآرو شد: اگر بتوانیم اصول پیشگیری را در جامعه رواج دهیم میتوانیم از بسیاری از هزینهها جلوگیری کنیم و این میسر نمیشود مگر با همکاری جمعی دانشگاهها، وزراتخانههای آموزش و پرورش و بهداشت؛ تا بتوانیم این اصول را در جامعه نهادینه کنیم.
گفتنی است، اولین همایش سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ۲۷ تا ۲۹ تیر ماه ۹۷ در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
نظر شما