کد خبر: بایدها-و-نبایدهای-تغذیه‌ای-در-بیماران
۷ آذر ۱۳۹۶،‏ ۱۰:۲۱
دکتر کوشا کمالی در گفت‌وگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره مشکل سنگ کلیه اظهار کرد: سنگ کلیه در مردان شایع‌تر است و فاکتورهایی همچون ژنتیک، نوع تغذیه و آب و هوا در بروز آن تاثیرگذار است. وی با بیان اینکه سختی یا نرمی آب در بروز سنگ کلیه ثابت نشده است، افزود: نوشیدن آب خیلی بهتر از نخوردن آن است و افرادی که کلیه آنها سنگ‌ساز است نیز می‌توانند هر نوع آب را بدون جوشاندن بنوشند همچنین ضرورت دارد که تمامی افراد روزانه 12 لیوان آب بنوشند و بهترین زمان 3 ساعت پس از غذا خوردن است. این فلوشیپ پیوند کلیه عنوان کرد: برای افرادی که سنگ کلیه دارند آب گازدار بهتر از آب معمولی است اما آنچه که بسیار حائز اهمیت است منع استفاده ماءالشعیر و آب میوه‌های غیر طبیعی برای همه افراد است چراکه این مواد سنگ ساز هستند. کمالی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به سنگ کلیه پس از 5 سال اگر رژیم غذایی مناسب را رعایت نکنند 40 تا50 درصد احتمال دارد که دوباره سنگ کلیه در آنها مشاهده شود، عنوان کرد: این افراد باید رژیم غذایی مناسب شامل مصرف روزانه 80 تا 100 گرم گوشت به ویژه گوشت سفید را در برنامه غذایی خود داشته باشند و نمک مصرفی روزانه آنها بیش از 3 گرم نباشد. وی ادامه داد: فردی که سابقه ابتلا به سنگ کلیه را دارد از  مصرف موادی همچون اسفناج، چای سبز، شکلات، قهوه، آجیل، فلفل و ادویه‌جات باید خودداری کند و بهتر است از مواد حاوی کربوهیدات مانند آب پرتقال و لیموترش تازه مصرف کنند تا احتمال دوباره آنها به سنگ کلیه کاهش یابد. این متخصص اورولوژی تاکید کرد: تمامی افراد باید روزانه 3 لیوان شیر یا ماست بخورند اما افراد مبتلا به سنگ کلیه بهتر است مواد حاوی کلسیم به ویژه مولتی ویتامین‌ها را کمتر مصرف کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha