به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت(طبنا)، در حال حاضر ایرانیان کثیری در قالب نیروی کار ، تحصیلکرده، دانشجو و ... در کشور مهاجرپذیر ترکیه زندگی می کنند این امکان برای ایرانیان فراهم شده تا به منظور حفظ پل ارتباطی با کشور مادری خود، درخواست بیمه در قالب بیمه ایرانیان خارج از کشور و ادامه بیمه پردازی علیرغم نبود کنسولی یا نمایندگی سیاسی جمهوری اسلامی ایران در کشور کانادا، از طریق کارگزار برون مرزی تامین اجتماعی اقدام نموده و از مزایا و خدمات تامین اجتماعی بهره مند شوند.
با توجه به لزوم خدمت رسانی و ارائه پوشش بهینه تأمین اجتماعی به هموطنان ساکن در این کشور شما را با کارگزاری رسمی برون مرزی کشور ترکیه به مدیریت خانم ماندانا حسینیان آشنا می کنیم .
چه کسانی در خارج از کشور میتوانند خود را نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه نمایند ؟
کلیه اتباع ایرانی اعم از شاغل در فعالیت های مختلف و یا غیر شاغل خارج از کشور که فاقد نظام بیمهای نزد سایر صندوقها و سازمانهای تامین اجتماعی در داخل کشور می باشند میتوانند خود را نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه کنند .
مدارک و مستندات لازم برای درخواست بیمه ایرانیان خارج از کشور چیست ؟
- مدارک هویتی و سایر مستندات (گواهی اشتغال به تحصیل فرزند )متقاضی و افراد تبعی جهت اخذ شماره تامین اجتماعی (SSN)
- کلیه صفحات گذرنامه بیمه شده اصلی
- ارائه ویزای معتبر و مدارک دال بر اقامت در کشور دیگر در زمان درخواست
حداقل و حداکثر سن برای درخواست بیمه ایرانیان خارج از کشور
- حداکثر سن پذیرش تقاضا برای مردان و زنان در زمان ثبت تقاضا ۵۰ سال تمام می باشد.
- حداقل سن متقاضی در تاریخ ثبت تقاضای ۱۸ سال تمام به شمسی است مگر اینکه گواهی رشد از مراجع ذیصلاح ارائه گردد
آیا متقاضی بیمه ایرانیان خارج از کشور با سن بالاتر از ۵۰ سال میتوانند بیمه شوند؟
بله چنانچه سن متقاضی در زمان ثبت تقاضا بیش از ۵۰ سال باشد پذیرش درخواست وی منوط به دارا بودن سابقه پرداخت حقبیمه قبلی معادل مدت مازاد سنی مقرر خواهد بود
برای مثال یک فرد ۵۳ ساله در صورتی که ۳ سال سابقه تامین اجتماعی داشته باشد شرایط لازم جهت درخواست بیمه ایرانیان خارج از کشور را داراست در غیر اینصورت اجابت درخواست این قبیل از متقاضیان امکان پذیر نمی باشد
متقاضی در چه صورت از شرط سنی معاف است؟
پذیرش درخواست آن است که از متقاضیانی که قبل از تاریخ ارائه تقاضا حداقل دارای ۱۰ سال سابقه پرداخت حقبیمه می باشند از اعمال شرایط سنی مقرر معاف میشوند.
آیا ایرانیان خارج از کشور برای درخواست بیمه نیاز به سابقه پرداخت حق بیمه قبلی حق بیمه قبلی نزد سازمان تامین اجتماعی دارند؟
خیر
امکان ارائه درخواست بیمه ایرانیان خارج از کشور چگونه است ؟
- مراجعه حضوری متقاضی یا وکیل وی به شعبه
- در کشورهایی که کارگزار تعیین شده است با مراجعه به کارگزار رسمی برون مرزی تامین اجتماعی
- ورود به سامانه متمرکز بیمه ایرانیان خارج از کشور از طریق سایت به آدرسtamin.ir
نرخ حق بیمه ایرانیان خارج از کشور (سهم بیمه شده سهم دولت و حق بیمه سهم درمان) چه میزان است؟
- 16%درصد( 14درصد سهم بیمه شده +2درصد سهم دولت)
- 20درصد (18درصد سهم بیمه شده +2درصد سهم دولت)
- علاوه برآن 9درصد سهم درمان (8 درصد سهم بیمه شده +1 درصد سهم دولت) در صورت انتخاب متقاضی
تعهدات و مزایا / نرخ حق بیمه |
سهم بیمه شده |
سهم دولت |
مجموع |
بازنشستگی –فوت |
14% |
2% |
16% |
بازنشستگی –فوت-از کار افتادگی |
18% |
2% |
20% |
بازنشستگی –فوت-درمان |
22% |
3% |
25% |
بازنشستگی –فوت-از کار افتادگی-درمان |
26% |
3% |
29% |
در چه صورت انجام معاینات پزشکی برای متقاضیان الزامی است؟
در صورتی که متقاضی نرخبیمه ۲۰ درصد با مزایای بازنشستگی از کار افتادگی و فوت را انتخاب کند.
معاینات پزشکی افرادی که نرخ پرداخت حق بیمه خویش را بر مبنای نرخ ۲۰ درصد انتخاب کرده اند با چه شرایطی انجام می شود؟
کلیه متقاضیان بیمه با نرخ ۲۰ درصد در مورد تعهدات مربوط به از کار افتادگی می بایست بدواً با هزینه خود توسط پزشک معتمد سازمان( ترجیحاً متخصص داخلی) که در خارج از کشور از سوی کنسولی ج .ا.ایران معرفی مي شوند مورد معاینه پزشکی قرا می گیرند. چنانچه بر اساس نتایج معاینات و اعلام کمیسیون پزشکی این افراد از کار افتاده کلی شناخته شوند ،تنها میتوانند در قبال حمایت های بیمه بازنشستگی و فوت با نرخ ۱۶ درصد (۱۴٪ سهم بیمه شده+۲درصد سهم دولت) مشمول مقررات بیمه ایرانیان خارج از کشور قرار گیرند.
حداقل و حداکثر دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه برای متقاضی چه میزان می باشد؟
- در صورتی که سابقه فرد در سازمان زیر ۵ سال باشد به انتخاب وی بین حداقل( معادل ۱/۵برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در هر سال) تا حداکثر دستمزد مصوب است.
- مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که بیش از ۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند عبارت است از میانگین دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه آخرین ۳۶۰ روز، قبل از ثبت تقاضا مشروط بر اینکه مبلغ مزبور از ۱/۵ برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در زمان تقاضا کمتر نباشد.
در چه صورت انجام معاینات پزشکی برای متقاضی ضروری است؟
در صورتی که نرخ ۲۰ درصد (۱۸ درصد+۲درصد کمک دولت) را انتخاب نماید و فاقد یک سال سابقه بیمه با نرخ کامل در ۱۰ سال گذشته و ۹۰ روز سابقه بیمه با نرخ کامل در یک سال گذشته باشد.
مدت زمان بررسی درخواست استحقاق یا عدم استحقاق متقاضی جهت بیمه ایرانیان خارج از کشور توسط سازمان تامین اجتماعی چند روز است؟
- واحد اجرایی مربوطه موظف است حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ ثبت تقاضا در دبیرخانه شعبه، استحقاق یا عدم استحقاق متقاضی را بررسی و نتیجه را حسب مورد به متقاضی یا وکیل وی اعلام نماید.
- چنانچه بنا به عللی سه ماه مهلت مقرر (دوماه واحد اجرایی و یک ماه متقاضی) سپری گردد، شروع امر بیمه منوط به تسلیم درخواست مجدد و رعایت سایر شرایط مقرر خواهد بود.
پس از تایید درخواست متقاضی از سوی سازمان تامین اجتماعی، متقاضی تا چه زمانی جهت انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه مهلت دارد؟
متقاضی یا وکیل وی می بایست ظرف مدت یک ماه نسبت به امضای قرارداد و پرداخت حق بیمه متعلقه اقدام کند .
متقاضیان با انتخاب حمایت درمان از چه مزایایی بهره مند می شوند ؟
تا فراهم شدن امکانات برای بیمه ایرانیان در خارج از کشور در حال حاضر بیمهشدگان صرفاً در داخل کشور از خدمات درمانی مراکز ملکی و یا طرف قرارداد سازمان برای خود و افراد تحت تکفل قانونی برخوردار می گردد. همچنین پرداخت وسایل کمک پزشکی( پروتز و اروتز) و هزینه کفن و دفن به این قبیل از بیمهشدگان با رعایت کلیه شرایط کنونی بلامانع است. لیکن ارائه سایر تعهدات کوتاه مدت با توجه به تعاریف مندرج در قانون تامین اجتماعی موضوعیت نخواهد داشت.
آیا هزینه های تشخیصی و درمانی این بین از بیمه شدگان و افراد تحت تکفل قانونی آنان که در خارج از کشور صورت گرفته قابل پرداخت است؟
هزینه های تشخیصی و درمانی بیمه شده و افراد تحت تکفل قانونی وی در خارج از کشور پس از تایید نمایندگی سیاسی، کنسولگری و یا وابسته کار جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت براساس تعرفههای داخل کشور همانند سایر بیمه شدگان توسط دفاتر اسناد پزشکی قابل پرداخت خواهد بود.
شرایط برقراری مستمری بازنشستگی برای این گروه از بیمه شدگان چگونه است؟
_دارا بودن حداقل ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه و ۶۰ سال سن برای مردان و ۵۵ سال سن برای زنان
_داشتن ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه با ۵۰ سال سن برای مردان و ۴۵ سال سن برای زنان .
_داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرایط سنی
به هرحال بهره مندی از تمهیدات قانونی مطابق قانون و تغییرات بعدی آن انجام خواهد شد.
نحوه انجام معاینات پزشکی در شروع بیمه پردازی و مرجع تایید کننده از کار افتادگی کلی برای متقاضیان بیمه ایرانیان خارج از کشور در حال حاضر چگونه است؟
با توجه به توافقات به عمل آمده بین این سازمان و وزارت امور خارجه مقرر گردیده است:
در حالحاضر معاینه پزشکی متقاضیان برابر استانداردهای داخل کشور انجام پذیرد بنابراین نمایندگی سیاسی، کنسولگری ،وابسته کار یا نماینده سازمان تامین اجتماعی می بایست پس از احراز هویت متقاضی از طریق رویت شناسنامه ،کارت ملی و... با اطلاق یک قطعه عکس به فرم معاینه پزشکی وی را جهت انجام معاینه به پزشک معتمد(ترجیحا پزشک متخصص داخلی) که مورد تایید مراجع یاد شده در خارج از کشور باشد، معرفی و متقاضی نیز موظف است پس از انجام معاینات مربوطه آن را ترجمه و بعد از تایید نمایندگی سیاسی ،کنسولگریو یا وابسته کار نتیجه را به انضمام کلیه مستندات پزشکی (شامل مدارک کلینیکی و یا پاراکلینیکی) به سازمان
در داخل کشور ارسال نمایند.
بدیهی است مراجع مذکور ضمن توجیه پزشکان معتمد هماهنگیهای لازم را در خصوص نحوه انجام معاینه پزشکی به عمل خواهند آورد. واحد اجرایی ذیربط موظف است در اسرع وقت نتیجه معاینات و مدارک مربوطه را به کمیسیون پزشکی بیمه های خاص ارسال کنند و کمیسیون پزشکی مذکور نیز با بررسی دقیق مستندات در خصوص از کار افتادگی یا عدم آن اظهار نظر و مراتب را به واحد اجرایی اعاده کند.
شرایط دریافت مزایای مستمری برای شخصی که از طریق بیمه ایرانیان خارج از کشور توسط کمیسیون های فنی و پزشکی این سازمان از کار افتاده کلی شناخته می شود چیست؟
- چنانچه بیمه شده در برابر تعهد بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت قرارداد منقعد و پس از پرداخت حقبیمه خواهان شرکت در کمیسیون پزشکی جهت بهره مندی از تعهد از کار افتادگی باشد، در صورت صدور گواهی پزشک معالج متخصص مرتبط مبنی بر غیر قابل علاج بودن بیماری، اتمام درمانهای انجام شده و همچنین از کار افتادگی، شخص بیمه شده به همراه مدارک درمانی طبق مقررات سازمان و با فرمت تعریف شده به کمیسیون پزشکی که در داخل کشور تشکیل میشود معرفی ميگردد.
- کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی، از کار افتادگی کلی بیمه شده را به میزان حداقل ۶۶% و یا بالاتر تعیین نماید.
بیمه شده بایستی حداقل دارای یک سال سابقه پرداخت حق بیمه ظرف ۱۰ سال قبل از شروع بیماری و همچنین ۹۰ روز سابقه پرداخت حقبیمه ظرف یک سال قبل شروع بیماری منجر به کار افتادگی را داشته باشد.
- حوادث ناشی از کار در مورد بیمه شدگان موصوف موضوعیت نداشته و کلیه حوادث غیر ناشی از کار تلقی می گردند.
شرایط برقراری مستمری بازماندگان بیمه ایرانی ایرانیان خارج از کشور چگونه است؟
برای برقراری مستمری بازماندگان بیمه شده متوفی احراز یکی از شرایط زیر ضروری است:
- بیمه شده متوفی ظرف ۱۰ سال قبل از تاریخ فوت حداقل دارای یک سال سابقه پرداخت حق بیمه بوده، مشروط بر اینکه ۹۰ روز آن مربوط به آخرین سال حیات باشد.
- بیمه شده متوفی با حداقل ۲۰ سال سابقه قابل قبول داشته باشد.
- در صورتی که بیمه شده متوفی فاقد شرایط مذکور بوده، لیکن دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین ۱ تا ۲۰ سال باشد بازماندگان واجد شرایط وی استحقاق دریافت مستمری به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه (بدون الزام به رعایت ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی موضوع پرداخت حداقل مستمری) و به نسبت سهام مقرر در ماده ۸۳ قانون را خواهند داشت.
هموطنان عزیز در کشور آذربایجان و ترکیه می توانند جهت دریافت اطلاعات و شرایط بیمه پردازی و یا ادامه آن و انعقاد قرارداد و همچنین امور مربوط به مستمریها به کارگزاران برون مرزی مستقر در این کشور با شماره های ذیل تماس حاصل کنند.
آدرس و شماره تماس دفتر ترکیه:??
05346313410
Cumhuriyet Muh.Gürpınar Yolu Cad.Beykent iş Merkezi K:1 Ofis:348_ Büyükçekmece/İSTANBUL
تماس در واتساپ ??
09199974603
ماندانا حسینیان
شماره تماس دفتر زنجـــان
02433333684
اینستا گرام
➡️@tamin.bama.az_
@bama_turkiye1
تلگرام
@taminbamaaz
”محتوای این مطلب از سوی سفارش دهنده تهیه شده است”
نظر شما