دکتر منوچهر سدیفی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه ابتلا به زگیل تناسلی قابل پیشگیری است و با رعایت برخی نکات میتوان مانع از ابتلا به آن شد، ادامه داد: امکان انتقال زگیل از طریق پوست در ناحیه تناسلی وجود دارد و با این حال استفاده از وسایل پیشگیری نظیر کاندوم اکیدا توصیه میشود.
وی اظهارداشت: برای پیشگیری از زگیل تناسلی پیش از هر چیز باید از داشتن شریک جنسی سالم نیز مطمئن شد. علاوه بر این یکی دیگر از مواردی که میتواند تا حدود زیادی از ابتلا به زگیل تناسلی پیشگیری کند، زدن واکسن است.
سدیفی با بیان اینکه امروزه واکسنی در دسترس است که در پیشگیری از این بیماری، نقش مهمیرا ایفا میکند، اظهارداشت: این واکسن در بسیاری از کشورها پیش از شروع رفتارهای جنسی در سن ۱۲ سالگی که احتمال بروز این رفتار وجود دارد، به صورت عضلانی برای تمام دانش آموزان کلاس هفتم تزریق میشود اما سن تزریق واکسن در خانمها ۹ تا ۴۵ سالگی به جز زنان حامله و در آقایان ۱۰ تا ۲۶ سالگی است.
یک متخصص پوست و مو گفت: این واکسن تا زمانیکه در سه نوبت تزریق نشود نمیتواند بدن را در برابر زگیل مصون کند. دو ماه بعد از تزریق اول، تزریق دوم و تزریق سوم، شش ماه بعد از اولین تزریق، صورت میگیرد.
وی افزود: این واکسن، تنها مختص افرادی که به زگیل تناسلی دچار نشدهاند، نیست بلکه آن دسته از افرادی هم که به زگیل اچ. پی. وی مبتلا شدهاند، هم میتوانند این واکسن را بزنند تا از ابتلا به دیگر گونههای سرطانزای ویروس در امان باشند. لازم است نوجوانانمان را با این بیماری بسیار شایع و بالقوه سرطانزا و راههای جلوگیری از آن آشنا کنیم.
نظر شما