به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، به گفته محققان، به زودی درمانی که بتواند روند زندگی حدود ۱.۳ میلیون فرد مبتلا به آرتروز روماتوئید را بهبود بخشد از زهر عقرب به دست خواهد آمد.
آرتروز نشانه مشخصی از سلامت ضعیف استخوانهاست که معمولا با افزایش سن متظاهر میشود. این بیماری عمدتا بر مفاصل تاثیر گذاشته و افراد مبتلا به این بیماری از درد و خشکی مفاصل گله میکنند.
سایر علائم این بیماری شامل قرمزی، گرما، تورم و کاهش میزان حرکت مفاصل درگیر بیماری است.
درحالیکه درمانهای متعددی برای تسکین علائم این بیماری نظیر مدیتیشن، فیزیوتراپی یا گاهی اوقات جراحی وجود دارد، اما هنوز هیچ درمان قطعی وجود ندارد.
گروهی از محققان در یک دوره مطالعه دریافتند یکی از صدها ترکیب موجود در زهر عقرب میتواند شدت بیماری را در مدلهای حیوانی کاهش دهد، بدون آنکه عوارض جانبی نظیر درمانهای مشابه داشته باشد.
کریستین بیتون، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: آرتروز روماتوئید یک بیماری خودایمنی است که در آن، سیستم ایمنی به خود بدن حمله میکند. این بیماری بر مفاصل تاثیر میگذارد.
وی در ادامه میافزاید: سلولهای موسوم به «سینوویوسیتهای شبه فیبروبلاست» در این بیماری نقش دارند. با رشد این سلولها و جابجایی بین مفاصل، محصولی را ترشح میکنند که به مفاصل آسیب رسانده و سلولهای ایمنی که موجب درد و التهاب میشوند را به سمت خود جلب میکنند. با روند پیشرفت این آسیب، مفاصل بزرگ شده و قادر به حرکت نیستند.
در درمانهای فعلی، سلولهای ایمنی درگیر بیماری هدف قرار گرفته و هیچ یک FLS را هدف قرار نمیدهند.
به گفته بیتون،ما در مطالعات قبلی دریافتیم که کانال پتاسیم در FLS بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید وجود دارد و این کانال بسیار در پیشرفت بیماری مهم است.
حال محققان دریافتند یکی از ترکیبات زهر عقرب موسوم به Buthus tumulus موجب توقف کانال پتاسیم FLS میشود و بدین ترتیب شدت بیماری آرتروز روماتوئید در مدل موشهای آزمایشگاهی مبتلا به این بیماری کاهش یافت.(مهر)
نظر شما