کد خبر: تغذیه-با-شیر-مادر،-کودک-را-از-ابتلا-به-ب
۱۵ مرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۲۷

به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از  وبدا، به بهانه هفته تغذیه با شیر مادر، با دکتر بهاره ایمانی گفتگو کردیم تا برخی از دلایل برتری شیر مادر را نسبت به شیر خشک و سایر شیر های طبیعی ارائه کنند.

کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند احتمال ابتلا کمتری به بیماری های بد خیم پیدا می کنند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مادر کودک را از ابتلا به مننژیت میکروبی محافظت می کند، ابراز کرد :شیر مادر تا حد زیادی احتمال ابتلا به عفونت های تنفسی، بروز بیماری های بدخیم مانند سرطان خون را در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می کنند کاهش می دهد.

وی ادامه داد :احتمال ابتلا به بیماری بدخیم لنفوم هوچکین در کودکی ،ارتریت روماتویید در سالهای بعدی عمر با تغذیه کودک با شیر مادر کاهش می یابد.

متخصص تغذیه با بیان اینکه شیر مادر به دلیل دارابودن ویتامین Aمانع اختلال بینایی کودک می شود، ابراز کرد :شیردهی نیز باعث کاهش احتمال ابتلای مادر به پوکی استخوان در سنین  بالاتر می شود به شرط آنکه فاصله گذاری بین بارداری ها رعایت شده باشد.

وی ادامه داد :کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند استخوان مقاوم تری دارند.

دکتر ایمانی با بیان اینکه کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر مبتلا به چاقی می شوند و کمتر از سایر کودکان در معرض حملات قلبی و ریوی قرار می گیرند، عنوان کرد :تغذیه با شیر مادر احتمال ابتلا به بیماری روده ای کولیت اوسروز و برخی از بیماری های کبدی را در سنین بالاتر کاهش می دهد.

وی ادامه داد :شیر مادر احتمال ابتلا به عفونت یا میکروب پر عارضه هوفیلوس آنفولانزای Bرا کاهش می دهد.

پیشگیری از بیماری های مغزی با شیر مادر

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شیر خوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند قبل و بعد از عمل جراحی نیاز به مدت کوتاه تری از ناشتا بودن دارند، اظهار کرد :شیر مادر حاوی مقدار کافی تورین می باشد که نوعی اسید آمینه دارای خواص غذایی و اثرات مفید در پیشگیری از بیماری مغزی می باشد.

وی با تاکید براینکه مادری که در حال شیر دهی است احتمال بارداری کمتری دارد، گفت :شیر مادر درجه حرارت مناسب دارد و نقش یک ارام بخش طبیعی را برای کودکان ایفا می کند.

کاهش میزان ابتلا به بیماری و مرگ و میر کودکان با شیر مادر

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شیر مادر حاوی عناصر زیست فراهمی کمیاب مانند اهن، سلنیوم است، بیان کرد :افزایش زمان استراحت مادر و شیر خوار، هضم سریع تر شیر مادر، خاصیت ضد میکروبی از خواص شیردهی با شیر مادر است.

وی با بیان اینکه شیر مادر حاوی سلول های زنده هورمون ها و آنزیم های فعال و انمیو گلبولین ها است که به هیچ عنوان در شیر های دیگر یافت نمی شود، گفت :مصرف شیر مادر باعث پیشگیری از عفونت های تنفسی و اسهال می شود، علاوه بر این تکامل طبیعی فک و دندان، کاهش خطر پوسیدگی دندان ها، تکامل گفتاری بهتر، پوست لطیف، رفلکس کمتر معده از دیگر مزایای شیر دهی باید شیر مادر است.

وی گفت :افرادی که از شیر مادر تغذیه شده اند،  در سنین بعدی کمتر از سایرین در معرض خطر بیماری ام اس هستند، تکامل اجتماعی بهتری دارند و احتمال عفونت ادراری کاهش می یابد.

دکتر ایمانی گفت :شیردهی باعث کاهش خونریزی مادر بعد از زایمان و عادت ماهیانه می شود، همچنین باعث افزایش اعتماد به نفس مادر می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد:هضم شیر مادرآسانتر است و میزان اسید چرب شیر مادر برای تکامل سیستم عصبی مناسب است.

از همین رو بر تغذیه کودکان با شیر مادر تاکید می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha