به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، دکتر احمدرضا جمشیدی، فوق تخصص روماتولوژی در مراسم رونمایی از داروی «روفانیب» گفت: این دارو برای بیمارانی که مبتلا به آرتریت روماتوئید هستند کاربرد دارد و بیماری را در محل پیام شروعش متوقف میکند.
وی افزود: بیماریهای خود ایمنی به این صورت هستند که یک عامل خارجی وارد بدن میشود و سیستم ایمنی را تحریک میکند. در زمینه ژنتیکی و اختلالات ایمنی که وجود دارد این سیستم ایمنی به خود بدن حمله میکند که و این بیماری را خود ایمنی مینامیم.
رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی ایران ادامه دارد: این دارو به منظور درمان استفاده میشود چند سال پیش این دارو به نام توفاسیتینیب وارد کشور شد ولی به دلیل قیمت بالای این دارو که ماهانه ۵.۵ میلیون برای بیمار هزینه داشت بنابراین نمیتوانستیم برای بیمار تجویز کنیم و بیمار هم توانایی پرداخت این دارو را نداشت همچنین هیچ بیمهای هم این دارو رو پوشش نمیدهد چون این بیماری مزمن است و طول درمان طولانی دارد و مجبور بودیم این دارو را در داخل کشور تولید کنیم.
وی بیان کرد: این اتفاقی است که در داخل کشور ما افتاده و این دارو تولید شد و اعداد و ارقامی که میبینیم به عنوان کنترل کیفی نشان میدهد این دارو کاملا مشابه داروهای خارجی است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: اکنون لازم است دولت توجه به تولیدات داخلی داشته باشد چراکه این مسئله کمک به بیمارانی است که واقعا دردمند هستند بهخصوص مریض آرتریت روماتوئید که به درمان مقاوم هستند و شبانهروزی درد میکشند و نمیتوانند به کار روزمرهشان برسند.
نیما سپهری، مدیر عامل شرکت داروسازی نانو الوند در ارتباط با این دارو اظهار کرد: شرکت داروسازی نانوالوند برای نخستین بار در کشور موفق به تولید داروی روفانیب (Tofacitinib) شده است. محصول روفانیب (Rhofanib) با نام ژنریک توفاسیتینیب برای آن دسته از بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و پسوریاتیک ارتریتیس که به متوترکسات پاسخ مناسب نشان ندادهاند و بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو متوسط تا شدید کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه روفانیب به شکل قرص پنج میلیگرمی و در جعبههای ۵۶ عددی وارد بازار شده است، گفت: در شرکت نانو الوند گروهی از متخصصین جوان دانشگاههای ایران با میانگین سنی 30 سال گرد هم آمدهاند.
سپهری اضافه کرد: تولید این محصول دارویی برای اولین بار در کشور باعث میشود تامین آن مداوم، با قیمت مناسب برای بیمار ایرانی باشد. این دارو جزو دسته داروهای پرخطر است که تولید آن تنها در خطوط دارای سیستمهای بسته دارای ایزولاتور امکان پذیر است.
وی گفت: با توجه به وجود خط تولید اختصاصی برای مولکول های پرخطر، همچنین تجربه تولید بیش از 10 محصول خوراکی پرخطر توسط مجموعه نانوالوند، این شرکت بر آن شد تا به عنوان یکی از معدود دارندگان تکنولوژی ایزولاتور در ایران تولید این محصول را در برنامه کاری خود قرار دهد.
مدیر عامل شرکت داروسازی نانو الوند بیان کرد: این محصول یکی از معدود گزینههای خوراکی نسل جدید درمان برای درمان آرتریتهای مفصلی و پسوریازیس است. این محصول یک JAK inhibitor است که اخیرا تاییدیه مصرف در بیماری التهابی روده را نیز گرفته است.
وی گفت: عوارض محدود نسبت به رقیب تزریقی (متوترکسات)، سهولت در استفاده و تامین با کیفیت با قیمتی حداقل 10 برابر کمتر از مشابه تک نسخه ای خارجی و نصف قیمت برند در ترکیه از مهم ترین مزایای رقابتی محصول نانوالوند است.
سپهری افزود: مراحل توسعه فرمولاسیون، تولید و آنالیزهای این دارو توسط تیم های متخصص جوان ایرانی در طول مدت دو سال انجام شده است.
وی گفت:شرکت نانوالوند دارای آزمایشگاه کنترل کیفی و روندهای کنترل کیفی حین، پس از تولید و پس از ورود به بازار محصول است. این آزمایشگاه همه تستهای مرتبط به کیفیت محصول از نظر شیمیایی و میکروبی را براساس استانداردهای روز دنیا انجام میدهد
سپهری افزود: یکی از مهم ترین تستهای کنترلی روی فراوردههای نانوالوند، تست مقایسه با برند است. در این تست همه خصوصیات شیمیایی دارو، مانند ناخالصیها (که برخی از عوارض ناشی از آنهاست)، همینطور انحلال دارو و دیگر خصوصیات بررسی میشود. در مورد داروی روفانیب نیز این تستها انجام شده و مشابهت این محصول با برند Xeljanz به اثبات رسیده است.
وی گفت: نانوالوند به عنوان یک صادر کننده که از نخستین سالهای تولید خود، اقدام به صادرات محصول ایرانی باکیفیت کرده است، همواره گزینه صادرات محصول را در ابتدای کلیه پروژههای تحقیقاتی و تولیدی خود در نظر دارد. این محصول نیز با هدف تامین کل نیاز بازار داخل و ورود به بازارهای کشورهای همسایه طراحی و تولید شده است.
سپهری خاطر نشان کرد: نانوالوند، تولید پایدار یک محصول با کیفیت برای بیمار ایرانی را یکی از مهم ترین اهداف خود میداند.

نظر شما