کد خبر: خطر-سرطان-زایی-نمک
۱۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۵۰
به گزارش گروه سلامت طبنا(خبرگزاری سلامت)، علی رضا زالی با اشاره به بحث امنیت غذایی و مصرف صحیح موادغذایی نسبت به مصرف نمک بیش از حد نیاز بدن هشدار داد و گفت: خطر سرطان زایی نمک به اثبات رسیده است. وی اظهار کرد: هر چند نمک دریا حاوی مواد معدنی از جمله فلوئور و پتاسیم است اما با توجه به اینکه در مصرف مقادیر زیاد آن این املاح تامین می‌شود، این ویژگی آن بسیار کم اهمیت بوده و ارزش کاربری ندارد. زالی، ضرورت آموزش همگانی و مداخله ای را از سوی متولیان حوزه سلامت مورد توجه قرار داد و بر اولویت سلامت و امنیت غذا تاکید کرد. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار امیدواری کرد که اطلاع رسانی و استفاده از نظرات کارشناسان بتواند موجبات تسریع در برنامه‌های هدفمند بهبود وضعیت تغذیه و ارتقاء سلامت مردم را فراهم آورد. وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان یکی از دانشگاه‌های بزرگ کمک‌های متعددی را در زمینه سلامت داشته و در حوزه تغذیه نیز این دانشگاه ضمن در اختیار داشتن اعضای هیئت علمی‌توانمند، تاکنون اقدامات موثری انجام داده است. زالی، بهره گیری از سیستم کشاورزی سبز را زمینه‌ساز تحولی بزرگ در تولید محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای دانست و درباره ویژگی‌های آن توضیح داد: کشاورزی سبز تلاش می‌کند با استفاده از کمترین منابع آب و خاک بیشترین محصول را تولید کرده و در عین حال سطح گازهای گلخانه‌ای تولید خود را نیز پایین بیاورد. وی ادامه داد: در کشاورزی سبز به ویژه روی استفاده بهینه از آب تاکید زیادی می‌شود. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شیوع بیماری‌های غیر واگیر وارتباط تنگاتنگ آن با مصرف مواد غذایی ناسالم، گفت: با توجه به بروز بیماری‌های نو پدید که بخشی از آن حاصل کشت غیر اصولی میوه جات و سبزیجات است، لازم است کشاورزان ضمن تولید غذای سالم، مروجان تغذیه سالم هم باشند. زالی، اهمیت حفظ محیط زیست و توجه به سلامت مردم را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: محیط زیست در تمام کشور و به ویژه شهرهای بزرگ از جمله تهران بسیار مهم است و در همین موضوع پسماند و فاضلاب‌ها برای کاهش بار بیماری‌ها باید هر چه سریع تر ساماندهی شود. وی، ساماندهی پسماند و هوای پاک را از جمله مهم ترین دغدغه‌های حوزه سلامت دانست و همکاری و تعامل دانشگاه با سازمان‌های متولی از جمله وزارت کشاورزی، وزارت نیرو، شهرداری و سایر سازمان‌های مرتبط را راه حل مناسبی برای رفع این مشکل دانست. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به اقبال جهان به توسعه محصولات گلخانه ای و تاثیر مستقیم آن بر سلامت مردم یادآورشد: یکی از مسائلی که در گلخانه‌ها باید رعایت شود، توجه به زمان برداشت محصولات است که باید از سوی متولیان این حوزه رسیدگی شود. زالی، تقویت و نظارت بر تولید صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی را یکی دیگر از فاکتورهای تضمین سلامت غذای مردم از مزرعه تا سفره ذکر کرد و افزود: دریافت جریمه از عرضه کنندگان مواد  غذایی فاسد و آسیب رسان، یکی دیگر از راه‌های کمک به امنیت سلامت غذای مصرفی مردم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha