کد خبر: دلایل-انحراف-طرح-تحول-سلامتتشریح-نکات
۱۷ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۲۹

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور گفت: در سال ۹۳ طرح چند فوریتی و پرشتاب تحول نطام سلامت توسط وزارت بهداشت طراحی و اجرا شد که از همان شتاب و عجله در اجرای طرحی که واقعاً همه فصول آن آماده نشده بود جای تعجب بود.

به گزارش  خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، اشرف رحمان پناه افزود: این طرح با انگیزه درستی طراحی شده بود و شاید بتوان گفت فقط یک امتیاز مثبت برای آن در نظر گرفت نگرش و انگیزه طرح بود که آن هم بنابر استدلال‌های بعدی به انحراف رفت.

وی تصریح کرد: این طرح با شعار کاهش هزینه های بیماران و پرداخت از جیب مردم بود که در ابتدا چنین می‌نمود اما متأسفانه با آغاز فصل ۳ و تدوین کتاب تعرفه‌های جدید هزینه از جیب مردم کم که نشد هیچ، بلکه چند برابر شد.

رحمان پناه افزود: نکته مثبت دوم ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین بود که جداً یک نیاز بود و باید کاری برای این معضل اندیشیده می شد.

عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور گفت: اما متأسفانه این بند هم به سرانجام نرسید و به انحراف رفت. به‌ عنوان مثال وادار کردن اجباری و دستوری مادران به زایمان هم حقوق بیمار را زیر پا می‌گذاشت و هم عوارض مادر و کودک را بیشتر و از این بدتر افزایش آمار زایمان‌های طبیعی در بیمارستان به تناسب تعداد سزارین ها نه به‌علت کاهش واقعی سزارین که به دلیل شیفت سزارین‌های اختیاری و غیر ضرور به بخش خصوصی و از طرفی ترویج و تبلیغ زایمان بدون درد با القاء بی حسی بود که هم هزینه‌ای القایی برای اقتصاد درمان بود و هم برخی مادران و نوزادان را با خطر مواجه می‌کرد.

رحمان‌پناه گفت: با یک نگاه به آمار سزارین‌های بخش خصوصی و دولتی و مقایسه آن با کل بارداری‌ها می‌توان به نتیجه رسید که آیا این برنامه به نتایج مطلوب رسیده است یا نه، که بنده چنین احساسی ندارم.

وی با بیان اینکه بخش دیگری که تحول در آن نیاز بود شرایط ساختمانی و هتلینگ بیمارستان‌ها بود، افزود: این اقدام اگر با نظارت و دقت لازم و بر اساس زیر ساختی عمل می‌شد خیلی می‌توانست مفید و موثر باشد اما متاسفانه در این بخش نیز بیشترین انحراف‌ها را داشتیم و دستاوردهای مناسبی نداشته است. بطوری‌که حرکت پرشتاب و نگرش سطحی‌نگر به نوسازی باعث شد که مدیران فقط به جذب اعتبار فکر کنند و در بسیاری موارد حتی با چسباندن کاغذ دیواری بر روی سنگ و یا کاشی و سرامیک بر روی سنگ فقط و فقط بفکر ظاهرسازی و صرف اعتبارات جذب شده بودند .

عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور گفت: تا اصلاح ساختارهای معیوب و رفع نواقص و مشکلات واقعی و ریشه‌ای و حتی در برخی مسائل ایمنی فضا را فدای ظاهرسازی کرده‌اند تا فقط ظاهری بیارایند و تحویل ناظرین تشنه موفقیت بدهند و امتیازی بگیرند و این باعث شد تا هزینه های فراوانی به دولت و مروم تحمیل شود و متأسفانه اثربخشی مناسبی نداشته باشد.

رحمان‌پناه بخش دیگری از اهداف طرح را در خصوص ماندگاری و مقیمی پزشکان دانست و گفت: در فرایند ماندگاری برای ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق کمتر توسعه یافته و کم جمعیت برای پزشکان امتیاز ضریب ۳ کا در نظر گرفتند و متاسفانه با یک نگاه توهین‌آمیز و سبک‌نگر به مردم مناطق کم جمعیت نگاه کردند و گاهاً برای توجیه این پرداختهای مازاد به هویت و انسانیت مردمان نیز توسط مسئولین وزارت اهانت شد. در صورتی که این متخصصین در چند جهت حضور آنان در اینگونه مناطق بیشتر از حتی تهران به نفعشان بود بطوری که اگر یک پزشک همطراز را در کنار ایشان می‌گذاشتند قطعاً معترض شده و تحمل نمی‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: این عزیزان متخصص که اغلب تازه فارغ‌التحصیل هم شده‌اند، از حق آنکالی و مقیمی و تمام وقت با شبی حداقل ۵۰۰ هزار تومان مواجه و مطب بی‌رقیب داشتند و ضریب ۳ کا عنی قبل از طرح هر چه درآمد داشتند ضربدر ۲ شده بود . یعنی اگر مثلاً یک آپاندیسیت قبل از طرح ان کا محاسبه می‌شد و اگر کا ۲۴۰۰ تومان بود درآمد می‌شد ان در ۲۴۰۰ و حال پس از طرح این ۲۴۰۰ تبدیل به ۸۸۰۰ تومان شده است . حال با یک جمع و تفریق می توان به نتیجه رسید که چرا دوستان پزشک تا این حد از انجام و اجرای طرح ذوق زده شدند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور گفت: در این فرایند نیز دوستان دچار خطا شدند. در صورتی که با اضافه کردن یک متخصص هم بار کاری پزشکان کمتر می‌شد و خطر اشتباه کمتر و در نتیجه ایمنی بیماران افزایش می‌یافت و بیماران حق انتخاب پیدا می‌کردند و به حقوق بیمار احترام گذاشته می‌شد و هم اقتصاد درمان نابود نمی‌شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha