دکتر آزیتا آذرکیوان در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره کمخونی و تالاسمی در کودکان اظهار کرد: کمخونی به کاهش میزان هموگلوبین خون گفته میشود که در رنج سنی نوزادان، شیرخواران، کودکان و نوجوانان متفاوت است.
وی با بیان اینکه کمخونی عامل ارثی یا اکتسابی دارد، افزود: کمخونی اکتسابی معمولا به دلیل فقر آهن است که با تغذیه مناسب و عدم استفاده از گوشت یا مکملها به وجود میآید.
این فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی کودکان ادامه داد: تالاسمی از بیماریهای ژنتیکی است که در اثر آن هموگلوبین ساختار طبیعی خود را از دست میدهند و در نتیجه تولید هموگلوبین غیر موثر در بدن ایجاد که هموگلوبین معیوب قادر به اکسیژنرسانی مطلوب به اعضا بدن نیست.
این پزشک متخصص گفت: این مشکل در قطعه شمال نزدیک دریایی خزر و در جنوب کشورمان نزدیک دریای عمان و خلیج فارس بیشتر مشاهده میشود چراکه نسل این افراد با ازدواج فامیلی ادامه یافته است.
آذر کیوان با اشاره به اینکه در حال حاضر در هر سال حدود 120 کودک مبتلا به تالاسمی به دنیا میآیند، افزود: برای پیشگیری از این موضوع مادران باردار باید پیش از بارداری تحت آزمایش و معاینه پزشک قرار گیرند همچنین نوزادان متولد شده در آخر 5 ماهگی بنابر نظر پزشک باید از قطره آهن استفاده کنند و پس از آن مواد غذایی مناسب به آنها داده شود.
وی خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور اگر تحت پیوند مغز استخوان قرار نگیرند تا آخر عمر هر 3 تا 4 هفته باید برای آنها تزریق خون انجام شود و این تزریق نیز عارضه دارد چراکه بار آهن به مرور زمان وارد بدن فرد میشود و باید درمانهای آهنزدایی را نیز انجام دهند.
این متخصص اطفال یاد آور شد: بهترین نکته جهت پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی تشخیص قبل از تولد است و مادرانی که به نوعی ناقل یا مستعد بوده که ممکن است کودک مبتلا به تالاسمی به دنیا آورند این مسئله توسط پزشک باید بررسی و در صورت لزوم سقط درمانی صورت گیرد.
نظر شما