کد خبر: سلول-هاي-كبدي-قابل-ترميم-هستند؟
۱۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۰:۰۰

یک فوق تخصص بيماري هاي گوارش و كبد گفت: کبد چرب ناشی از افزایش مواد قندی، چربی زیاد و عدم تحرک است
 

 

به گزارش خبرگزاری سلامت، دكتر محسن نصيري، فوق تخصص بيماري هاي گوارش و كبد در برنامه «مجله پزشكي» گروه بهداشت و تندرستي شبكه راديويي سلامت با بیان این مطلب افزود: کبد چرب ناشی از افزایش مواد قندی، چربی زیاد و عدم تحرک است که ممکن است انسان ها داشته باشند و در نتیجه آن، کبد چرب غیر الکلی مورد شایعی است؛ اما الکلی جزء مواردی است که کبد چرب با ان زیاد شناخته شده است.
وی با بیان این که خوشبختانه عارضه کبد چرب به راحتی با قطع مصرف الکل به صورت ۱۰۰ در صد برگشت پذیر است، تاکید کرد: بنابراین حسن آن در تماس با بیماری های ناشی از سموم الکل داریم این است که به شرط این که مصرف الکل کنار گذاشته شود، عارضه جلوتر نمی رود و حتی برگشت پذیر است.
وي در ادامه گفت: اما اگر مصرف الکل ادامه یابد به اینجا بسنده نمی شود و سلول های کبدی به خاطر چربی شدن تخریب می شوند. اینجا است که با التهاب کبدی مواجه خواهیم شد که التهاب کبدی ناشی از یک سم به نام الکل بی سر و صدا شکل می گیرد.
نصيري اظها رداشت:درد، بی اشتهایی، استفراغ، زردی و ... نشان دهنده این است که سلول های کبدی نمی توانند کار خودشان را انجام دهند و مواد سمی را دفع کنند. اگر در این مرحله نیز مصرف الکل کنار گذاشته شود باز بدن می تواند ترمیم انجام دهد و با درمان طبی بیماری و کبد را درمان کرد تا کبد به وظیفه و فعالیت خود بپردازد.
اين فوق تخصص بيماري هاي گوارش و كبد با بيان اين كه کبد، یک پالایشگاه بزرگ در بدن است که رسالت دفع مواد زاید، سمی و غیرضروری را دارد، خاطرنشان کرد: اما اگر افراد باز هم مصرف الکل را ادامه دهد، هپاتیت الکلی به نارسایی کبد منجر می شود که دیگر برگشت پذیر نخواهد بود و عملا فرد کبد خودض را از دست داده است.
نصیری در پایان  اظهار داشت: وقتی کبد نباشد و آن پالایشگاه بزرگ در بدن وجود نداشته باشد اندام های دیگر بدن از قبیل قلب و ... بدون کبد نمی توانند فعالیت کنند و برای فرد ادامه حیات ممکن است مقدور نباشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha