محمدنعیم امینیفرد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری سلامت درباره ادامه روند طرح تحول سلامت اظهار کرد: در این چند سال بیشترین کار را در جهت ایجاد زیرساختهای سیستم ارجاع انجام دادیم و در این جهت حرکت کردیم. از الزامات این طرح که در سطوح دوم و سوم زیرساختها قرار دارد، تکمیل شبکه خدمات بهداشتی درمانی از خانههای بهداشت به مراکز جامع خدمات سلامت و کلینیکهای تخصصی و سپس تختهای بیمارستانی است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ما نیاز به یک عزم جدیتر برای سیستم ارجاع، نهادینه کردن پرونده الکترونیک و پزشک خانواده داریم، با توجه به اینکه تا الان زحمتهای زیادی کشیده شده و هزینههای زیاد نیز برای مسئله زیرساختها انجام شده است.
امینیفرد با اشاره به فرهنگسازی تصریح کرد: مردم باید با توجه به محدودیت منابع بپذیرند که سطحی از خدمات را میتوانند از این طریق دریافت کنند و امکان اینکه بتوانیم تمام خدمات را در سطوح مختلف خارج از سیستم ارجاع ارائه کنیم امکانپذیر نیست. بنابراین باید توجه ما بیشتر به طرف سیستم ارجاع، پرونده الکترونیک و راهنمای بالینی باشد.
وی خاطر نشان کرد: حتما هر طرح بزرگی نیاز به تجدید نظرهایی دارد. در این مقطع به نظر میرسد باید روشهای جدیدتری از جمله کمک به بخش خصوصی و خرید از بخش خصوصی بر اساس نرخهایی که امکان اقتصادی بودن ارائه خدمت را به بخش خصوصی فراهم کند، انجام شود. ضمن اینکه پرداخت از جیب مردم را هم بالا نبرد که اینها روشهایی است که میتواند کمک کند طرح تحول با قوت بیشتری ادامه پیدا کند.
نظر شما