به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت)، محققان انگلیسی اخیرا با تجزیه و تحلیل اسکن قلب ۳۴۰۷ نفر اظهار کردهاند مصرف ماریجوآنا ممکن است به ساختار قلب آسیب برساند. از سال ۲۰۱۳ مصرف ماری جوآنا در بسیاری از ایالات آمریکا به دلایل سیاسی و اجتماعی آزاد شد و همین اقدام تصور نادرست اعتیادآور نبودن آن را در افکار عمومی به وجود آورد. این ماده اثرات مخربی روی حافظه و عدم تمرکز میگذارد به طوری که فرد به شکل دائم وسیلهای را جا میگذارد و شماره تلفنها و اسامی را فراموش میکند. اکنون پژوهشگران انگلیسی با انجام یک مطالعه جامع به این نتیجه رسیدهاند که این ماده از آنچه که پیشتر توسط دیگر دانشمندان ذکر شده مضرتر است و حتی ممکن است به ساختار قلب آسیب برساند.
طی این مطالعه محققان اسکن قلب ۳۴۰۷ فرد با میانگین سنی ۶۲ سال را جمع آوری کرده و مورد بررسی قرار دادند.
قابل ذکر است پژوهشگران بخشی از اسکنهای مذکور را از افراد بدون هیچ گونه بیماری قلبی گرفته بودند. اکثر این افراد هرگز ماری جوانا و سیگار مصرف نکرده بودند اما ۴۷ نفر از آنها به طور مرتب ماری جوانا استفاده میکردند و ۱۰۵ نفر نیز حدود ۵ سال ماری جوانا مصرف کرده بودند.
نتایج این مطالعه نشان داد بطن چپ افرادی که به طور منظم از ماریجوانا استفاده میکنند، نسبت به یک فرد سالم بزرگتر است و علائم اولیه اختلال در عملکرد قلب آنها نیز وجود دارد.
دکتر "محمد خنجی" نویسنده اصلی این مطالعه گفت: ما معتقدیم این اولین مطالعه است که طی آن پژوهشگران به طور دقیق تغییرات در ساختار قلب و ارتباط آن با ماری جوانا را با استفاده از ام.آر.آی قلب که یک ابزار تصویربرداری بسیار حساس و استاندارد است مورد بررسی قرار دادهاند.
البته این مطالعه در عین گستردگی از جهاتی دارای محدودیتهایی نیز بود. برای مثال ۹۶ درصد شرکت کنندگان سفید پوست بودند، آنها خودشان میزان مصرف ماری جوانا خود را گزارش داده بودند و اظهار کرده بودند که در هر بار مصرف مقدار کمی از آن را مصرف میکنند بنابراین تغییرات به وجود آمده در ساختار قلب آنها پس از مصرف اندک بود با این حال، محققان بر این باورند که نتایج آنها به اندازه کافی مهم است تا مطالعات بیشتری را نیز در پی آن انجام دهند.
خنجی در انتها افزود: برای شناسایی پیامدهای طولانی مدت مصرف منظم ماری جوانا بر روی قلب و رگها میبایست مطالعات بیشتری انجام شود.
یافتههای این مطالعه در مجله "JACC Cardiovascular Imaging" منتشر شد.(ایسنا)
نظر شما