وزير آموزش و پرورش در ديداربا اعضاي انجمن فلسفه تعليم و تربيت ايران بر گنجانده شدن درس مهارت هاي زندگي در متن كتب درسي تأكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري سلامت فخرالدين دانش آشتياني در ديدار اعضاي انجمن فلسفه تعليم و تربيت ايران در ساختمان شهيد رجايي اظهار كرد: بايد بسترهاي تعامل آموزش و پرورش با دانشگاهيان براي همفكري بيشتر درباره موضوعات تعليم وتربيت فراهم شود .
وي افزود: هدف مدرسه، آموزش صرف نيست ، بلكه هدف اصلي آن تربيت است، اما اين مسئله چنانکه بايد و شايد در جامعه نهادينه نشده، به همين دليل است كه اوليا در مراجعات خود به مدرسه فقط در مورد موضوعات آموزشي فرزندان سؤال مي كنند.
دكتر دانش آشتياني تصريح كرد: مسئله تعليم وتربيت يك مسئله ملي است كه بايد اهميت آن براي جامعه تبيين شود و نقش دانشگاهيان و استادان مي تواند در اين باره مؤثر باشد.
وزير آموزش وپرورش خاطرنشان كرد: در بسياري از كشورهاي جهان، آموزش دروسي مانند رياضي ، فيزيك و شيمي فقط وسيله ای برای رسیدن به اهداف تربیتی مورد نظر آن جامعه است ،اميدوارم در كشور ما نيز اين نگرش به وجود آید.
عضو كابينه تدبير واميد گفت: همه اتفاقات بايد در مدرسه رخ دهد و بايد نگرشي در معلمان ايجاد شود كه آنها به آموزش صرف نپردازند و تربيت دانش آموزان را وظيفه اصلي خود بدانند.
وي افزود: وقتي صحبت ازآموزش مهارت هاي زندگي در مدرسه مي شود ، اين تصور مي رود كه كتابي به كتاب هاي درسي اضافه شده است ، اما اين تصور نادرست است ومنظور آن است كه مهارت هاي زندگي بايد در همه دروس وجود داشته باشد.
دكتر آشتياني افزود: تفكيك نظام تعليم و تربيت به بخش های آموزشي ، پرورشي و پژوهشي كاردرستي نيست و بايد آموزش در قالب پژوهش و با هدف تربيت انجام گيرد.
دكتر دانش آشتياني افزود: با تفكيك سه موضوع آموزش ، پرورش و پژوهش ،تربيت در مدرسه اتفاق نمي افتد ،البته بنده مخالف حضور
دانش آموزان در پژوهش سراها برای انجام فعالیت های پژوهشی نیستم ، بلكه معتقدم دانش آموزان بايد فرآیندتعلیم وتربیت را با روش پژوهشی فرا گيرند.
وزير آموزش وپرورش گفت: آموزش وپرورش يك مسئله ملي و از مهم ترین مسائل کشور است و فرآیند تعلیم وتربیت نيز تنها برعهده آموزش وپرورش نيست ، همه دستگاه ها در فرآيند تعليم وتربيت مؤثرند و آموزش وپرورش نقش سياستگذاري در اين فرآيند را برعهده دارد.
وي افزود: امروزه همگان به اين نتيجه رسيده اند كه آموزش هاي رسمي نقش آن چناني در تربيت دانش آموزان ندارند ، بنابراين همه به آموزش هاي غيررسمي روي آورده اند كه كه اين امر نياز به مديريت دارد .
عضو كابينه تدبير و اميد تصريح كرد: تغيير نگرش نسبت به آموزش وپرورش از ضروریاتی است که بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد .
دكتر دانش آشتياني به ضرورت تقويت رابطه انجمن هاي علمي به ويژه انجمن فلسفه تعليم وتربيت با آموزش وپرورش اشاره و تاكيد كرد : استادان و صاحب نظران با دانشگاه فرهنگيان و مراكز آموزش ضمن خدمت آموزش وپرورش همكاري داشته باشند و راهكارهاي كاربردي را جايگزين مباحث نظري كنند.
وي همچنين برگزاري كارگاه هاي تخصصي ويژه معلمان را راهكاري براي كمك به تغيير نگرش در آنان دانست و اظهار كرد: استادان دانشگاه با ارائه مقالات و انتشار آن در رسانه ها مي توانند راهكارهايي براي كمك به آموزش وپرورش ارائه دهند.
وزير آموزش وپرورش افزود: شرايط و ساختاري را فراهم خواهيم كرد تا انجمن فلسفه تعليم وتربيت، ارتباط مناسبي با وزارت آموزش و پرورش در كليه سطوح داشته باشدو بايك حركت ملي جايگاه واقعي آموزش وپرورش در جامعه تبيين شود.
گفتني است؛ در اين ديدار اعضاي انجمن فلسفه تعليم وتربيت كه متشكل از رؤسا و استادان برخي دانشگاه هاي كشور بودند، به ارائه نظرات و پيشنهادهاي خود درباره آموزش وپرورش پرداختند كه از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره كرد:
- تشكيل شوراي فلسفه تعليم و تربيت در سطح وزارتخانه با حضور برخي اعضاي انجمن.
- بهبود وضعيت تعليم و تربيت و به تبع آن بهبود وضعيت كشور .
- استقبال جامعه از دو برنامه وزير؛ رسيدگي به مناطق محروم و تقويت آموزش پیش دبستانی ودبستانی .
- ضرورت بزرگداشت پيشكسوتان و بزرگان تعليم و تربيت.
- توجه به معلم به عنوان مهم ترين ركن تعليم و تربيت.
- ضرورت تغيير و تحول در دروس تربيت معلم با هدف تغيير نگرش معلمان.
- ضرورت حل مشكلات معيشتي معلمان به منظور فراغ بال و افزايش بهره وري.
- تغيير روش هاي سنتي در سيستم آموزشي.
- توجه به پنج ركن مشترك در آموزش وپرورش ؛ معلم، دانش آموز ، مواد درسي ، بافت و هدف .
- ايجاد تصوردرست از مفهوم يادگيري در مدارس.
- رصد مباحث نظري و تعليم و تربيت توسط انجمن فلسفه تعليم وتربيت .
- همکاری انجمن فلسفه تعليم وتربيت با آموزش وپرورش در 3 بخش ؛ رفع نيازهاي كارشناسي وپژوهشي ، دانش افزايي معلمان ، مديران وفرهنگيان و مشاركت در برنامه ريزي و سامان دهي طرح ها.
- تعيين موضوعات مهم نظام تعليم و تربيت توسط پژوهش سراها و دعوت از صاحب نظران و متخصصان تعليم وتربيت به عنوان تيم ملي حل و فصل مسائل آموزش و پرورش .
- ارزيابي برنامه هايي كه در آموزش وپرورش اجرايي شده است؛ مانند سند ملي آموزش وپرورش و سند ملي برنامه درسي .
- رفع ابهامات موجود در سند ملي آموزش وپرورش و سند ملي برنامه درسي با كمك انجمن فلسفه تعليم و تربيت.
- برگزاري كارگاه هاي تخصصي آموزشي براي معلمان با همكاري انجمن فلسفه تعليم و تربيت.
- درخواست انجمن براي ايجاد دفتر كار در حوزه ستادي و همچنين استفاده از سالن هاي موجود آموزش وپرورش.
- ديدباني تعليم وتربيت از بيرون باتوجه به اقتضائات موجود.
- پيشنهاد وجود يك مشاور آشنا با مسائل فلسفه تعليم وتربيت در كنار وزير آموزش وپرورش.
- توجه به حيطه گسترده مفهوم تعليم وتربيت .
- ضرورت وجود مشاوران متخصص در رشته فلسفه تعليم و تربيت در مدارس.
- تقويت ارتباط آموزش وپرورش با دانشگاه هاي علوم تربيتي.
- تشكيل شورايي متشكل از انجمن هاي علمي در وزارت آموزش وپرورش.
- تغيير در سرفصل هاي آموزشي تربيت معلم.
- كاستن از موانع و چارچوب هاي اداري براي افزايش فرصت ابراز ايده در معلمان .
- وجود مكانيزمي براي تست كردن ايده هاي تربيتي.
- ايجاد فيلتر های تخصصي در نشر كتاب هاي درسي و كمك آموزشي.
- راه اندازي سايت ويژه انجمن فلسفه تعليم و تربيت.
- ساماندهي ورود دستگاه ها و نهادهاي مختلف به حوزه تعليم و تربيت با نظارت انجمن فلسفه تعليم و تربيت.
نظر شما