به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، بنابر تحقیقات جدید، یک ساعت کم کردن زمان نشستن و افزایش تحرک، برای بدن مفید است و زنانی که به این موضوع اهمیت میدهند، ۱۰ درصد کمتر در خطر بیماریهای قلبی-عروقی قرار میگیرند و بیش از ۲۵ درصد کمتر گرفتار بیماریهای قلبی میشوند.
در بررسیهای گذشته مشخص شده بود که فعالیت فیزیکی، خطر ابتلا به بیماریهایی چون مشکلات کلیوی، ریوی، کبدی، آلزایمر و حتی سرطان را کم میکند. اکنون محققان کالیفرنیا اثر بدی که طولانی نشستن در روز روی سلامت قلب و عروق میگذارد را بررسی کردهاند.
این محققان فعالیت فیزیکی ۵ هزار و ۶۰۰ زن، بین ۶۳ و ۹۷ سال را که هیچ نوع بیماری قلبی و سکته مغزی تجربه نکرده بودند، بررسی کردند. این بررسی ۴ تا ۷ روز هفته و به مدت ۵ سال طول کشید. پس از گذشت این مدت، محققان به این نتیجه رسیدند که زنانی که هر روز، مدت زمان طولانی در حالت نشسته قرار داشتند- ۱۱ ساعت یا بیشتر- چاقتر شده و به بیماریهای دیابت و پرفشاری خون مبتلا شده بودند.
محققان میگویند، افراد میتوانند مابین زمانهای نشستن خود، یک یا دو دقیقه از جای خود بلند شده و نوعی فعالیت ورزشی انجام دهند و از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی و سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری کنند.
در ضمن، لازم نیست که یک مرتبه و ناگهانی، مدت زمان یکجا نشستن را کم کرد. بلکه باید هوشیارانه به زمان نشستن توجه نشان داد و هر ساعت یکبار، از جای خود بلند شد و یک یا دو دقیقه، فعالیت فیزیکی انجام داد.
یکجا نشستن به مدت طولانی، جریان خون سیاهرگی و سرخرگی به قلب را میکاهد و این وضعیت روی لایه درونرگی (endothelium)، اثر منفی میگذارد. لایه درونرگی، لایه نازکی از سلولهاست که درون رگهای خونی و لنفاوی را میپوشاند. صدمه به این لایه، باعث میشود خون سرخرگی توانایی رقیق شدن را نداشته باشد و فرد دچار حمله قلبی میشود.
به گزارش طبنا، برای دور ماندن از بیماریهای قلبی، تا میتوانید از یکجا نشستن به مدت طولانی پرهیز کنید و از تحرک و فعالیت فیزیکی غافل نشوید.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما