کد خبر: ۱۴۳-میلیون-مترمکعب-اضافه-برداشت-آب-از-م
۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۴۹
۱۴۳ میلیون مترمکعب اضافه برداشت آب از منابع زیرزمینی لرستان

به‌گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "داریوش حسن‌نژاد" با اعلام این خبر اظهار کرد: در راستای صیانت از منابع آبی و بهبود وضعیت کشاوزری استان، همکاری بسیار خوب و متقابلی با جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های اجرایی شده که شامل ابلاغ الگوی کشت، تعیین تعرفه‌های آب‌بها، حق‌آبه‌ها، جلوگیری از برداشت بی‌رویه، مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز و… است.

وی افزود: مقدار برداشت مستقیم آب‌های سطحی استان در دو حوضه کارون و کرخه شامل 2.508 میلیون مترمکعب و در طرح توسعه منابع آبی شامل 4.42 میلیون مترمکعب است.

حسن نژاد در خصوص میزان برداشت از آب‌های زیرزمینی در دو حوضه کارون و کرخه خاطرنشان کرد: در حوضه کرخه میزان برداشت حدود 240 میلیون مترمکعب و در حوضه کارون 37.424 میلیون مترمکعب بوده و مجموع آب مصرفی، سطحی و زیرزمینی بر اساس آمارهای موجود جهت شرب، صنعت، کشاورزی و فضای سبز نیز حدود یک میلیارد و 215 میلیون متر مکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان در خصوص منابع آب زیرزمینی از حدود 143 میلیون مترمکعب اضافه برداشت در بخش کشاورزی خبر داد و افزود: دی ماه سال ۱۳۹۷ کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، شیوه‌نامه اجرایی محدودیت و ممنوعیت کشت برنج خارج از استان‌های گیلان و مازندران را ابلاغ کرده و تمامی دستگاه‌های ذی مدخل و متولی می‌بایست نسبت به انجام وظایف خود در راستای این شیوه‌نامه اقدام کنند.

حسن نژاد با اشاره به ضرورت کشت برنج به‌صورت خشک کاری تصریح کرد: با توجه به اختلاف درآمد کشت برنج با سایر محصولات از جمله گندم، جو و … اکثر کشاورزان تمایل به کشت برنج دارند. با کشت برنج به روش خشکی کاری می‌توان میزان قابل توجهی در آب صرفه‌جویی کرد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان خطاب به کشاورزان و روستائیان گفت: کشاورزان باید الگوی کشت اعلامی از طریق جهاد کشاورزی را رعایت کرده و از کشت محصولات آبدوست خودداری کنند، در غیر این صورت شرکت آب منطقه‌ای لرستان هیچگونه مسئولیتی در خصوص تامین آب برای محصولات خارج از الگوی کشت نخواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha