سرطان سینه و روده بزرگ، بیشترین سرطان های در حال درمان در جهرم

به طور میانگین در هفته ۴۰ الی ۵۰ نفر در جهرم تحت عمل شیمی درمانی قرار می گیرند. تهیه دارو های شیمی درمانی با تعرفه دولتی است. در بخش شیمی درمانی داروها در دسترس و بیمار نیاز به تهیه آن ندارد.

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس، دکتر حسین رستمی فوق تخصص خون و آنکولوژی با اشاره به شیوع سرطان در مردان و زنان گفت:  در دنیا ترتیب بدخیمی سرطان در مردان به ترتیب سرطان پروستات، روده بزرگ، ریه و معده و در زنان به ترتیب سرطان سینه، روده بزرگ، دهانه رحم، تیروئید و تخمدان است. در حال حاضر بیشترین سرطان های در حال درمان در جهرم، سینه و روده بزرگ است.


وی افزود: به طور میانگین در هفته ۴۰ الی ۵۰ نفر تحت شیمی درمانی قرار می گیرند و  دوره های شیمی درمانی هر از دو تا سه هفته یا چهار هفته است و هر دوره ممکن  یک یا حداکثر ۷ روزه باشد.
به گفته وی، بخش شیمی درمانی از شنبه تا پنج شنبه فعال است. در این بخش داروها در دسترس هستند و نیاز به تهیه آنها توسط بیمار نیست. داروها با تعرفه دولتی تهیه می شوند و امکان دریافت داروهای شیمی درمانی بصورت بستری هم فراهم شده است.


وی گفت: در بخش آنکولوژی یا سرطان شناسی مرکز جامع سرطان خاتم الانبیاء جهرم، پیشگیری، غربالگری، درمان و پیگیری انواع سرطان های ارگان های غیر از خون و لنف انجام می شود.
وی بیان کرد: یکی از وظایف ما درمان بیماران مبتلا به سرطان قبل از جراحی است که به کیفیت بهتر جراحی کمک می کند. پیگیری بیماران بعد از عمل جراحی جهت جلوگیری از  پخش سلول های سرطانی، پیگیری بیماران بعد از شیمی درمانی و شناسایی درمان به موقع عوارض ناشی از شیمی درمانی و پیگیری برای شناسایی زود هنگام عود سرطان یا سرطان های جدید از دیگر وظایفی است در در بخش آنکولوژی یا سرطان شناسی انجام می شود.


دکتر رستمی با اشاره به عوامل ایجاد سرطان گفت: دلایلی که باعث ایجاد سرطان  می شود بسیار زیاد است. اما ۷۲ عامل سرطان در مصرف سیگار شناسایی شده است سرطان هایی مانند حنجره، ریه، دهان و حلق و..و همین طور یک نوع سرطان خون که رابطه مستقیم با آن دارد.  یکی از بهترین کارها ترک سیگار است.


وی عنوان کرد: بعضی از ویروس ها در شکل گیری سرطان های ناحیه تناسلی، لنفوم و.. نقش دارند که با رعایت بهداشت فردی و جمعی و همین طور رعایت اصول پیگیری، غربالگری و تزریق واکسن قابل پیشگیری است.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی افزود: بعضی از عوامل شیمیایی، بعضی از قارچ ها  مثل آفلاتوکسین، بعضی از غذاها مثل گوشت های فرآوری شده و نمک سود شده، مصرف الکل و تماس با پشم شیشه از عواملی است که می تواند ایجاد سرطان کند.


وی تاکید کرد: مصرف ویتامین ها  مانند D در جلوگیری از برخی از سرطان ها موثر است. حتی اگر موثر نباشد لااقل از شکستگی استخوان ها در سنین بالا جلوگیری می کند. گوشت فرآوری شده و الکل شانس سرطان پستان، روده بزرگ، معده و مری را افزایش می دهد.


به گفته وی مصرف گوجه فرنگی شانس سرطان پروستات را کم می کند و  ریسک سرطان روده بزرگ و دهانه رحم در زنان با مصرف لبنیات کاهش می یابد. اما مصرف لبنیات سرطان کشنده پروستات را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه مصرف غذای سالم و تازه و مصرف سبزیجات و میوه ریسک بیماری های قلب و عروق را کم می کند گفت:  توصیه می شود بیماران مبتلا به سرطان  در سبد غذایی خود حتما مصرف میوه و سبزیجات تازه داشته باشند زیرا شانس ابتلاء به بیماری های قلب و عروق در این بیماران بیشتر است.


دکتر رستمی عنوان کرد: برای جلوگیری از سرطان حداقل ۵ روز درهفته به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید. مصرف الکل و سیگار را کنار بگذارید و استفاده از شکر را به حداقل برسانید. گوشت قرمز را با حبوبات، ماهی و آجیل جایگزین کنید. غلات کامل و آرد سبوس دار  استفاده نمایید.
 به گفته وی نکته حائز اهمیت شرکت در برنامه غربالگری سرطان پستان، دهانه رحم، روده بزرگ و پروستات است که نقش تعیین کننده در شناسایی و درمان به موقع سرطان دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha