هیچ موردی از آلودگی به فلزات سنگین در آب شرب استان زنجان مشاهده نشده است

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان زنجان گفت : در طول ۱۲ سال هیچ موردی از آلودگی به فلزات سنگین در آب استان مشاهده نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت(طبنا) زنجان ،کبری اترک امروز در حاشیه بازدید از تصفیه خانه آب شهر زنجان، در جمع خبرنگاران استان اظهار داشت: استاندارد ملی آب شرب در کشور ۱۰۵۳ است، بنابراین پارامترهایی که در آزمایشگاه مرکزی آب و فاضلاب زنجان نیز اندازه‌گیری می‌شود بر طبق همان استاندارد است.

وی با بیان اینکه اندازه گیری فلزات سنگین طبق دستورالعمل ارسالی شرکت فنی و مهندسی انجام می‌شود بیان کرد: با این وجود با تعدادی چاه‌ که نزدیک سرب و روی وجود دارد میزان تبادل را به حداقل رسانده‌ایم و به صورت فصلی نمونه‌برداری انجام می‌شود  تا روند پارامترهای فلزات سنگین پایش بشود ولی با این شرایط تا حال حاضر مشکلی به لحاظ فلزات سنگین نداشته‌ایم.

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان زنجان با تاکید بر اینکه آب شرب زنجان مطابق با استاندارد است و هیچ گونه آلودگی با فلزات سنگین ندارد، افزود: فلزات سنگین با پساب‌های صنایع در ارتباط است و اگر شرایط محیط زیستی را رعایت نکرده‌ باشند و منابع آبی در نزدیکی این آب‌ها باشند این عوامل تاثیرگذار بر آلودگی آب خواهد بود.

اترک با اشاره به آلودگی نیتراتی که گاها خبرساز می‌شود در برخی مناطق استان وجود دارد، تصریح کرد: نمی توان صرفا گفت که آلودگی نیتراتی با کود ایجاد شده است هر چند بی‌تاثیر نیستند چراکه بافت زمین شناسی بر روی این موضوع اثر می‌گذارد. 

وی با بیان اینکه در بحث فلزات سنگین در آزمایشگاه  ۱۰ عنصر از جمله سرب، روی، کادمیم، جیوه، آرسنیک اندازه‌گیری می‌شود، اظهارداشت: استاندارد اندازه‌گیری فلزات سنگین طبق دستورالعمل هر سه سال یکبار است اما ما در استان آب‌هایی که در نزدیک شهرک سرب‌و روی قرار دارد بصورت فصلی اندازه‌گیری می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه از سال ۸۹ مستندات موجود در زمینه عدم آلودگی آب استان به فلزات سنگین موجود است، گفت: در طول این ۱۲ سال هیچ موردی از آلودگی به فلزات سنگین در آب استان مشاهده نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha