۴۰۰ هکتار پروانه تاسیس گلخانه در قم صادر شده‌است
قم - طبنا - رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: ۴۰۰ هکتار پروانه تاسیس گلخانه در قم صادر شده‌ که نشان دهنده ضرورت استفاده از کشت‌های گلخانه‌ای در این استان است.

عباس خرمی در همایش تخصصی گلخانه‌داران قم در تالار آب آبفای استان بیان کرد: قم با محدودیت منابع آبی مواجه می‌باشد و به همین دلیل توسعه کشت‌های گلخانه‌ای بر اساس راهبرد تغییر الگوی کشت در آن یک ضرورت است.

وی افزود: ۴۰۰ هکتار پروانه گلخانه در این استان صادر شده و ۶۰ هکتار گلخانه در قم به بهره‌برداری رسیده‌است، در همین راستا باید با بررسی وضعیت گلخانه‌های موجود و رفع مشکلات بر سر راه تکمیل گلخانه‌های نیمه تمام، ظرفیت کشاورزی استان در این بخش راهبردی را توسعه داد.

وی ادامه داد: در گلخانه میزان مصرف آب بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و همچنین شاهد افزایش چندبرابری برداشت محصول نسبت به کشت‌های سنتی هستیم،‌ بنابراین نیاز است که از این نوع کشت که مزایای قابل توجهی بسیاری دارد در استان قم به نحو شایسته استفاده شود.

خرمی با اشاره به این که کشاورزان قمی استقبال خوبی از کشت‌های گلخانه‌ای دارند، گفت: افزایش هزینه‌ها موجب شده بسیاری از کشاورزان استان که پروانه‌های تاسیس گلخانه را دریافت کردند نتوانند طرح خود را به بهره‌برداری برسانند.

وی افزود: برای حفظ کشاورزی موجود توجه به کشت‌های گلخانه‌ای بسیار اهمیت دارد و در همین راستا سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم علاوه بر کمک به رفع مشکلات گلخانه‌داران، بحث آموزش آنان را نیز در دستور کار قرار داده‌است، همچنین تلاش می‌کنیم دانش و مهارت مدیران فنی فعال در عرضه کشت‌های گلخانه‌ای را نیز به‌روز کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای همه گلخانه‌داران که پروانه تاسیس دریافت کردند دوره‌های آموزشی، مهارتی و بازدیدهای علمی را برگزار خواهیم کرد، ادامه داد: فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای صادرات محصولات گلخانه تولید شده در قم به بازارهای جهانی از دیگر فعالیت‌های مهمی است که در این خصوص، دنبال خواهیم کرد.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha