تاثیر رژیم غذایی پرفیبر در کاهش چربی خون

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دکترای تخصصی تغذیه، یکی از عوامل موثر کاهش چربی خون را استفاده از رژیم غذایی پرفیبر در برنامه غذای روزانه مبتلایان به بیماری چربی خون بالا عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ دکتر عادله خدابخشی در مورد رژیم غذایی مبتلایان به بیماری چربی خون بالا عنوان کرد: یکی از مداخلات تغذیه ای برای کاهش چربی خون را مصرف رژیم غذایی پر فیبر عنوان و بیان کرد: منظور از رژیم غذایی پرفیبر مصرف نان جو، نان سنگک سبوس دار، برنج قهوه ای، کینوا، میوه، سبزی و حبوبات است.

وی افزود: مصرف لبنیات از نوع کم چرب و پروبیوتیک دار، حذف چربی قابل رویت از روی گوشت و مرغ قبل از پخت و مصرف حداقل یکبار در هفته ماهی از دیگر مداخلات تغذیه ای در کاهش چربی خون است.

این متخصص تغذیه، گفت: نوع روغن مصرفی بهتر است روغن کانولا یا زیتون باشد، که در کاهش چربی خون هم موثر هستند، البته تعادل مصرف روغن ها توصیه می شود.

دکتر خدابخشی، ادامه داد: مصرف غذاهای سرخ شده را باید کاهش داد و یا به مصرف حداکثر دو بار در هفته رساند و همچنین مصرف گوشت قرمز نیز کاهش پیدا کند.

وی در مورد مصرف چربی های اشباع گفت: مواد غذایی چون سوسیس، کالباس، همبرگر، قلوه، مغز، زبان، کره، خامه، شکلات، نارگیل، کره کاکائو، روغن خرما، لبنیات پر چرب، نارگیل، روغن حیوانی، روغن نباتی، سس مایونز، کلوچه، پیراشکی و پنیر خامه ای دارای چربی اشباع هستند، که یکی از مداخلات تغذیه ای برای کاهش چربی خون، حذف این مواد غذایی از سبد غذایی است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان؛ میوه هایی چون سیب درختی، تمشک، انگور و سایر مواد غذایی مانند هویج، سیر، سبوس جو، سویا، جوانه ها و گردو را در کاهش چربی خون موثر دانست و ادامه داد: کاهش مصرف قندهای ساده (شکر، قند، نوشابه، مربا و شیرینی) از دیگر مداخلات تغذیه ای برای کاهش چربی خون است که توصیه می شود.

دکتر خدابخشی؛ خاطرنشان کرد: حفظ وزن بدن در محدوده قابل قبول ( BMI: ۱۸.۵-۲۵)و فعالیت فیزیکی(حداقل روزی ۳۰ دقیقه و ۵ روز در هفته) از دیگر راه های کاهش چربی خون می باشد.

دکتر عادله خدابخشی_ دانشگاه علوم پزشکی کرمان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha