نقش تغذیه به موقع و بهینه باغات در کنترل آفت زنبور مغزخوار بادام

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: تغذیه به موقع و بهینه باغات، آبیاری منظم، رعایت مسائل بهداشتی باغ و در صورت امکان عدم کشت ارقام جدید حساس و پوست نازک(رقم کاغذی) در مناطق آلوده نقش بسزایی در کاهش جمعیت آفت زنبور مغزخوار بادام دارد.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ اعظم ناظمی گفت: زنبور مغزخوار بادام از آفات مهم بادام در ایران می باشد، که در صورت عدم کنترل آن تا ۹۰ % محصول را از بین خواهد برد.

وی افزود: این آفت یک یا دو نسل در سال و به ندرت ۳ نسل در سال دارد، لارو این آفت به مدت ۱۱ ماه در میوه بادام باقی مانده و از مغز بادام تغذیه داشته که این امر موجب ریزش میوه ها می گردد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، تصریح کرد: بادام های آلوده دارای یک سوراخ محل تخمگذاری حشره بالغ روی پوسته بوده که درون هر مغز فقط یک لارو می تواند زندگی کند. جالب توجه این است که در صورتی که بادام دو مغزی باشد داخل هر مغز یک لارو به صورت مستقل زندگی می کند.

ناظمی تاکید کرد: آفت زنبور مغزخوار فصول تابستان، پائیز و زمستان را به صورت لارو کامل داخل میوه های آلوده خشک روی درخت و یا ریخته شده روی سطح زمین می گذراند؛ با توجه به اینکه هر حشره ماده پس از خروج از میوه قادر به آلودگی حداقل۱۲۰ میوه سالم می باشد، لذا جمع آوری، سوزاندن و مدفون نمودن کلیه میوه های آلوده در پائیز و زمستان به صورت همگانی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، که بایستی فرهنگ سازی لازم در این زمینه توسط کارشناسان منطقه صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: تغذیه به موقع و بهینه باغات، آبیاری منظم، رعایت مسائل بهداشتی باغ و در صورت امکان عدم کشت ارقام جدید حساس و پوست نازک(رقم کاغذی) در مناطق آلوده نقش بسزایی در کاهش جمعیت آفت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha