دانش‌آموزان در کنار درس، فکر کردن و تشخیص حقیقت را بیاموزند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان گفت: دانش‌آموزان در کنار درس خواندن باید مهارت فکر کردن، تشخیص حقیقت و پرسشگری را بیاموزند و اول مهر را فرصتی برای شروعی دوباره و ساختن سالی متفاوت قرار دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا) زنجان، علی صادقی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان، در آیین آغاز سال تحصیلی در دبیرستان امیرکبیر زنجان، با اشاره به اهمیت نقش مدرسه در تربیت نسل آینده، اظهار کرد: مدرسه بدون دانش‌آموز تنها یک ساختمان است و حضور دانش‌آموزان به فضای آموزشی هویت و پویایی می‌بخشد.

وی آغاز سال تحصیلی را فرصتی برای شروعی دوباره دانست و افزود: دانش‌آموزان باید سال تحصیلی جدید را فرصتی برای جبران کاستی‌های گذشته و حرکت در مسیر رشد و پیشرفت بدانند و در کنار کسب دانش، فهم، مسئولیت‌پذیری و شجاعت را نیز تقویت کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان با تأکید بر ضرورت تقویت تفکر و پرسشگری در دانش‌آموزان، بیان کرد: دانش‌آموزان نباید صرفاً به حفظ مطالب درسی اکتفا کنند، بلکه باید مفاهیم را درک کرده و قدرت تحلیل و تفکر خود را افزایش دهند.

صادقی با اشاره به گسترش حجم اطلاعات در فضای مجازی ادامه داد: افزایش دسترسی به اطلاعات، ضرورت تشخیص درست از نادرست را بیشتر کرده است و دانش‌آموزان باید پیش از پذیرش اخبار و مطالب منتشرشده، درباره صحت آن‌ها تحقیق و سپس تصمیم‌گیری کنند.

وی با اشاره به نام دبیرستان امیرکبیر، گفت: امیرکبیر نماد اصلاح و تحول است و این نام یادآور این حقیقت است که تغییر می‌تواند از یک فرد آغاز شود؛ بنابراین هر فرد باید برای ایجاد تغییر مثبت، از خود آغاز کند.

معاون استاندار زنجان با تأکید بر اهمیت اخلاق‌مداری و معنویت در کنار علم‌آموزی، اظهار کرد: کسب دانش و تخصص بدون اخلاق و مسئولیت‌پذیری نمی‌تواند زمینه‌ساز رشد واقعی انسان باشد و دانش‌آموزان باید در کنار تحصیل، احترام به دیگران، رعایت حقوق افراد و حمایت از مظلومان را نیز بیاموزند.

صادقی با تأکید بر ضرورت توجه دانش‌آموزان به دوران تحصیل، افزود: مدرسه بخش مهمی از زندگی انسان است و دانش‌آموزان باید از فرصت حضور در کنار معلمان و دوستان خود برای یادگیری، رشد شخصیتی و تقویت مهارت‌های اجتماعی استفاده کنند.

وی رشد واقعی را فراتر از افزایش سن و موفقیت تحصیلی دانست و گفت: رشد زمانی محقق می‌شود که فرد درک عمیق‌تری پیدا کند، مسئولانه‌تر رفتار کند، قدرت پرسشگری خود را افزایش دهد و در تعامل با دیگران انسانی‌تر عمل کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان همچنین بر ضرورت احترام به تفاوت‌های فردی تأکید کرد و افزود: تفاوت میان انسان‌ها باید به رسمیت شناخته شود و هیچ فردی نباید به دلیل تفاوت‌های خود مورد تحقیر قرار گیرد.

صادقی در پایان با تأکید بر ضرورت تقویت روحیه خودباوری در دانش‌آموزان، خاطرنشان کرد: شکست نباید موجب ناامیدی شود، اشتباهات باید پذیرفته و اصلاح شوند و موفقیت نیز نباید زمینه غرور را فراهم کند؛ همچنین دانش‌آموزان نباید در برابر بی‌عدالتی بی‌تفاوت باشند و برای اصلاح امور باید مسئولیت‌پذیر باشند.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha