فناوری زخم‌پوش آنتی‌باکتریال با استفاده از نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی

جلسه‌ی پژوهش‌محور «عفونت باکتریایی زخم‌های سوختگی؛ طراحی و ساخت زخم‌پوش‌های آنتی‌باکتریال» با هدف معرفی دستاوردهای پژوهشی و فناوری‌های نوین در پیشگیری و درمان عفونت زخم‌های سوختگی و با حضور جمعی از پژوهشگران، متخصصان حوزه‌های علوم پایه و بالینی و خبرنگاران در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری سلامت طبنا مازندران، نشست تخصصی پژوهش‌محور «عفونت باکتریایی زخم‌های سوختگی؛ طراحی و ساخت زخم‌پوش‌های آنتی‌باکتریال» ۳۰ شهریور ۱۴۰۵ در دفتر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد.

این رویداد با رویکردی چندجانبه و بین‌رشته‌ای و با همکاری واحد ترجمان دانش، با حضور جمعی از مدیران، پژوهشگران و متخصصان حوزه‌های علوم پایه و بالینی دانشگاه برگزار شد.

مدیر اطلاع‌رسانی و منابع علمی معاونت تحقیقات دانشگاه، رئیس و اعضای هیئت علمی مرکز آموزشی و درمانی سوختگی و روانپزشکی زارع و رازی قائمشهر، اعضای هیئت علمی گروه میکروب‌شناسی پزشکی، اعضای هیئت علمی مراکز تحقیقاتی عفونی اطفال، مقاومت‌های میکروبی و بیولوژی سلولی مولکولی، متخصصان بیماری‌های عفونی، جراحی پلاستیک و ترمیمی و جراحی سوختگی و کارشناسان حوزه‌های مدیریت زخم و کنترل عفونت بیمارستانی از جمله حاضران این نشست بودند.

در آغاز این نشست، دکتر موسی‌زاده، مدیر اطلاع‌رسانی و منابع علمی معاونت تحقیقات دانشگاه، گزارشی درباره اپیدمیولوژی، پیامدها و بار عفونت‌های بیمارستانی ارائه کرد.

در ادامه، دکتر آهنجان، دکتر گلی و دکتر رحیم‌زاده نتایج پژوهش‌های اخیر خود را در زمینه پیشگیری و کنترل عفونت‌های بیمارستانی و مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها، به‌ویژه در بیماران بخش‌های سوختگی و مراقبت‌های ویژه، تشریح کردند.

در این نشست بر استفاده از رویکردهای نوین تشخیصی و درمانی در حوزه باکتری‌شناسی پزشکی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌رشته‌ای ژنتیک، داروسازی با تأکید بر داروهای گیاهی، بیولوژی سلولی و مولکولی و مهندسی بافت تأکید شد.

یکی از محورهای اصلی این نشست، معرفی فناوری جدید زخم‌پوش آنتی‌باکتریال هیدروژل کلاژنی حاوی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی برای درمان زخم‌های سوختگی عفونی بود.

همچنین تأثیر ترکیبات گیاهی بر حذف لایه‌های زیستی یا بیوفیلم‌های پوشاننده باکتری‌ها مورد بررسی قرار گرفت؛ موضوعی که می‌تواند در مسیر پیشگیری و کنترل عفونت‌های مقاوم به درمان در زخم‌های سوختگی مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه، متخصصان و کارشناسان بالینی مراکز تحقیقاتی و درمانی حاضر در نشست به بحث و تبادل نظر درباره طرح‌های تحقیقاتی و فناورانه مطرح‌شده از منظر بالینی، مدیریت و اقتصاد درمان، سلامت عمومی و تکریم بیماران پرداختند.

تقویت ارتباط میان پژوهش‌های علوم پایه و کاربرد نتایج آنها در بالین، استانداردسازی و به‌روزرسانی روش‌های کشت میکروبی و آزمایش‌های تعیین حساسیت آنتی‌بیوتیکی، گسترش نظام دیده‌بانی عفونت‌های بیمارستانی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سطح استان مازندران و فراهم کردن پوشش بیمه‌ای برای داروها و روش‌های تشخیصی و درمانی نوین از جمله موضوعات مطرح‌شده در این نشست بود.

همچنین نوسازی و اصلاح ساختار فیزیکی بیمارستان‌ها با هدف کنترل عفونت‌های بیمارستانی، مصرف منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها از سوی پزشکان، بیماران و افراد جامعه، رفع موانع و تأمین مالی برای حمایت از پژوهشگران در مسیر تولید صنعتی و تجاری‌سازی فناوری‌های بومی درمان‌محور از دیگر محورهای این نشست بود.

حاضران همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیت پژوهش‌های فناورانه برای کاهش هزینه‌های درمانی تحمیل‌شده به نظام سلامت و بیماران مبتلا به سوختگی تأکید کردند.

در بخش دیگری از نشست، خبرنگاران حاضر درباره ضرورت فهم‌پذیر کردن دانش علوم سلامت و پزشکی برای مردم هنگام ارائه گزارش‌های رسانه‌ای، توجه بیشتر مدیران و متخصصان علوم پزشکی به دیدگاه بیماران و جامعه درباره پیامدهای بیماری‌ها، به‌ویژه در ابعاد روان‌شناختی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش هزینه درمان بیماری‌های عفونی از سوی سیاستگذاران و مدیران حوزه سلامت نکاتی را مطرح کردند.

همچنین بر ضرورت اطلاع‌رسانی عمومی درباره مصرف منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها و پیشگیری از مصرف غیرمنطقی این داروها در جامعه تأکید شد.

در پایان این نشست، پیشنهاد برگزاری یک نشست خبری به مناسبت روز ملی پیشگیری از سوختگی در اول دی‌ماه با مشارکت متخصصان حوزه‌های تحقیقاتی و درمانی بیماری سوختگی مطرح شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha