
به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، شیوع ویروس کرونای جدید در بیشتر نقاط دنیا، خیابانها را از گردشگر و کارکنان خالی و اقتصاد کشورهای مبتلا به این کرونا را متزلزل کرده است. در برخی از کشورهای آسیایی، اروپایی و البته خاورمیانه مکانهای گردشگری تعطیل شدهاند. دولتها مدارس را تعطیل و برگزاری اجتماعات بزرگ را ممنوع اعلام کردهاند. مراکز تفریحی مانند کنسرتها و سینماها هم کنسل شدهاند.
کشورهایی که آلودگی کمی در آنها گزارش شده است، مرزهای خود را به روی کشورهای با آلودگی بالا بستهاند. در حال حاضر نزدیک به ۶۰ کشور دنیا به این ویروس آلوده شدهاند.
از طرفی بسیاری از موارد ابتلا به ویروس خفیف است و برخی از افراد مبتلا، علایمی از خود نشان نمیدهند و این موضوع شرایط قرنطینه را طولانیتر میکند.
از آنجاییکه تمام سفرهای گردشگری در کشورهایی که ویروس کرونا در آن شیوع پیدا کرده، لغو شده است، این موضوع میتواند روی اقتصاد آن کشورها اثر بد بگذارد که آن نیز به نوبه خود اقتصاد دنیا را تضعیف میکند یا حتی ممکن است موجب رکود اقتصادی شود.
مثلا، کره جنوبی لیگ حرفهای بسکتبال، فعالیتهای خود را تا پایان شیوع این ویروس متوقف کرده است. در ژاپن، دیزنیلند توکیو و استودیوهای یونیورسال تعطیل و رویدادهای بزرگ هنری از جمله کنسرتهایشان لغو شدند. در پاریس، مراسم مذهبی کشیشها به زمان دیگری موکول شد.
در کشورهای آلوده، ویروس کرونا همچنان قربانی میگیرد و دولتها با ایجاد شرایط قرنطینه برای مردم و خالی کردن خیابانها سعی در کنترل این بیماری دارند تا زمانی که محققان روشی برای مبارزه با این ویروس مهلک پیدا کنند.
اما این وضعیت اضطراری مشکلات اقتصادی بسیاری برای کشورها به وجود آورده است. بنا بر گزارشها، تولید در چین –دومین اقتصاد بزرگ دنیا- که مرکز شیوع این بیماری است، بهشدت کاهش داشته است و بازارهای آن به دلیل ترس از ویروس کرونا تقریبا به تعطیلی کشیده شدهاند.
همچنین ژاپن ۲,۵ میلیارد دلار برای مبارزه با این بیماری در نظر گرفته است. وضعیت این کشور به دلیل المپیک تابستانی توکیو بسیار بحرانی است و مسئولان ژاپن امیدوارند بتوانند تا آن زمان، شرایط را کنترل کنند.
به گزارش طبنا، بنا به گفته کارشناسان اقتصادی، این بیماری، اثر بدی روی اقتصاد کشورهای آلوده گذاشته است.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما