کد خبر: اجرای-جشن‌های-دهه-کرامت-با-رعایت-دستو
۶ تیر ۱۳۹۹، ۱۴:۵۵

به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از آستان نیوز، مصطفی خاکسار قهرودی شامگاه پنجشنبه پنجم تیرماه در گفتگوی تلویزیونی برنامه اشاره که بطور مستقیم از سیمای خراسان رضوی بر روی آنتن رفت، به تغییرات ایجاد شده در اجرای برنامه های حرم مطهر رضوی از آغاز سال جدید اشاره کرد و گفت: در ابتدای سال 99 مطابق سالهای گذشته برگزاری برنامه های متنوعی برای مراسم تحویل سال جدید در دستور کار آستان قدس رضوی قرار داشت که بر اثر شیوع ویروس کرونا تغییرات گستردهای در آن ایجاد شد و برای جلوگیری از ازدحام جمعیت با استفاده از ابزار رسانه در سطح ملی و فضای مجازی، حال و هوای حرم مطهر رضوی به منازل مردم برده شد.

وی دهه کرامت را نیز متأثر از جو حاکم بر جامعه در مقابله با گسترش ویروس عنوان کرد و گفت: دهه کرامت امسال برنامهای مستقیم با حضور زائر نخواهیم داشت و آنچه از برنامه‌ها تدارک دیده شده است، در رواق امام خمینی(ره) ضبط شده و از طریق رسانه در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

خاکسار قهرودی ضمن تشریح برنامههای دهه کرامت آستان قدس رضوی، به برگزاری مراسم آیین تعویض پوش ضریح و پرچم گنبد امام رضا(ع) در شب میلاد حضرت ثامن الحجج(ع) با حضور خدام و مهمانان به عنوان یکی از ویژه برنامه های اصلی دهه کرامت امسال اشاره کرد.

وی برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی و شاد با همکاری متولیان امر، اعم از اجرای سرود در سطح شهر، برگزاری مسابقات فرهنگی، اجرای برنامههای هنری با حضور هنرمندان را از دیگر اقدامات آستان قدس رضوی در دهه کرامت عنوان کرد.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی همچنین با اشاره به برنامه زیر سایه خورشید گفت: کاروان‌های زیر سایه خورشید با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و اخذ مجوز از مسئولین بهداشتی هر شهرستان، با همراه داشتن پرچم متبرک حرم امام رضا(ع) سفرهای خود را به تمام شهرهای کشور آغاز کرده‌اند.

خاکسار قهرودی همچنین به اجرای برنامه جایزه بین المللی قرآن رضوان و جایزه جهانی گوهرشاد حرم مطهر رضوی در حوزه بین الملل اشاره داشت که با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، با تغییر زمانی اندک برگزار خواهد شد.

قائم مقام آستان قدس رضوی همچنین به خدمات ارائه شده توسط این سازمان در بخش‌های مختلف کشور اشاره داشت.

خاکسار، استفاده از گروههای جهادی، تقدیم مساعدت‌ها در قالب جهیزیه، اقدامات آستان قدس رضوی در مناطق سیلزده شمال و جنوب کشور که عموماً با رویکرد ایجاد شغل بود و در حال حاضر به بهرهبرداری رسیده را از جمله اقدامات این نهاد عنوان کرد.

بهره برداری از طرح های تکمیل شده

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود در این گفت‌وگو تلویزیونی به بهره برداری از طرح‌های تکمیل شده سازمان در دهه کرامت اشاره کرد.

خاکسار قهرودی، ایجاد و تجهیز 11 اتاق عمل در بیمارستان رضوی، ایجاد بخش دندانپزشکی و تکمیل سایت این بیمارستان را از جمله طرحهایی عنوان کرد که طی این دهه به بهره برداری خواهد رسید.

وی ضمن اشاره به اقدامات فاخر این بیمارستان در ارائه خدمات به بیماران، به کمکهای این بیمارستان در پذیرش بیماران کم بضاعت اشاره داشت.

خاکسار همچنین به ساخت 3 دارو در حوزه دارو و درمان اشاره کرد و گفت: با هماهنگی وزارت بهداشت بعد از رونمایی، نام داروها و حوزه مصرفی آن اعلام خواهد شد.

وی اصلاح بذر و ژنتیک در حوزه دامپروری و دامهای سنگین در مزرعه نمونه آستان قدس رضوی را از جمله کارهای نوین این سازمان در حوزه کشاورزی عنوان کرد که در ایام پیش رو مورد رونمایی قرار خواهد گرفت.

همراهی با مشاغل آسیب دیده از کرونا

این مقام مسئول در آستان قدس رضوی همچنین به بخشودگی 3 ماه اجاره بهای املاک این سازمان در راستای همراهی با مشاغل آسیب دیده از کرونا اشاره داشت که به دستور تولیت آستان قدس رضوی انجام گرفت و تسهیلاتی نیز به مشاغل آسیب دیده تعلق گرفت.

خاکسار قهرودی، تخصیص زمین از سوی آستان قدس رضوی برای ساخت مسکن خانوادههای کم بضاعت را از دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد و گفت: این برنامه با هماهنگی مسئولین شهری در حال اتفاق است و دستور کلی آن از سوی تولیت آستان قدس رضوی صادر شده است.

حضور خادمیاران متشکل از نیروهای مردمی در شهرستانها و همراهی و مساعدت آنان در ایام پیک کرونا به مجموعه بهداشت و درمان استان ‌ها در راستای تهیه و توزیع اقلام مصرفی بیمارستانها نیز از دیگر مواردی بود که وی بدان اشاره داشت.

خاکسار قهرودی همچنین به بسته بندی و توزیع 40 هزار بسته معیشتی توسط خادمان رضوی در رواق امام خمینی(ره) از اوایل شیوع این ویروس اشاره کرد و گفت: حضور خادمان در فعالیتهای اجتماعی و میانجیگری در دعاوی از برکات خدمتگزاری است که در حرم اتفاق می افتد.

اجرای پروتکل‌های بهداشتی در حرم مطهر

خاکسار قهرودی در ادامه به تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی در رعایت اصول و ضابطه های بهداشتی اشاره کرد و گفت: به علت اهمیتی که این قضیه دارد موضوع رعایت این دستورالعمل های بهداشتی امروز یک اصل اساسی است و زائران و مجاوران در ورود به حرم مطهر رضوی موظف به رعایت این اصول هستند.

وی گفت: ما می‌خواهیم فضاهای بیشتری از حرم مطهر باز شود اما اکنون محکوم به شرایط هستیم و سیستم خدمتگزار در حرم مطهر رضوی تلاش می کند با آموزش خدام و ایجاد امکانات شرایط را برای یک حضور سالم زائران فراهم کند که بر این اساس صد در صد خادمان و کارکنان حرم در حال رعایت پروتکل ها هستند.

خاکسار قهرودی، آستان قدس رضوی را یکی از پیشگامان رعایت دستورالعملهای بهداشتی از آغازین روزهای شیوع این ویروس در کشور عنوان کرد و گفت: در همان روزهای نخست، فضای حرم در مکانهای مسقف و اطراف ضریح مطهر برای جلوگیری از گسترش ویروس مدیریت شد اما بجایی رسیدیم که مجبور به بستن درب های حرم مطهر به روی زائران شدیم که کاری بسیار سختی و ناراحت کننده برای ما بود.

وی همچنین تعطیل شدن مهمانسرای حضرت را یکی از تأثیرات این بیماری دانست و ابراز امیدواری کرد با  مرتفع شدن شرایط بیماری، پذیرایی حضوری از زائران در مهمانسرای حضرت دوباره آغاز شود.

بازگشایی مرحله به مرحله با دستور ستاد کرونا

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص بازگشایی سایر بخش های حرم مطهر رضوی به تدوین دستورالعملی در این زمینه طی هماهنگی با وزارت بهداشت و درمان و برگزاری جلسات مشترک با آستان ‌های مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، احمد بن موسی الکاظم(ع)، مسجد مقدس جمکران و حضرت عبدالعظیم(ع) اشاره کرد.

وی گفت: در این دستورالعمل ها، بازگشایی مرحله به مرحله صحنها، رواقها و روضه منوره بر اساس نظر ستاد ملی مقابله با کرونا برنامه ریزی شده است.

خاکسار قهروردی تصریح کرد: در کنار آموزش، امکانات لازم نیز فراهم شد و اکنون در کنار موارد موجود مانند ارائه مواد ضد عفونی، ارائه ماسک به افرادی که درخواست ماسک دارند، عرضه ماسک در فروشگاه‌های مبادی ورودی حرم مطهر، ارائه برگه زیارت‌نامه، پلاستیک، نصب بنرهای آموزشی، تنظیم فرشها به صورت شطرنجی، تذکر دائمی خدمتگزاران به زائران در رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی، کاهش مراسمها برای کاهش ازدحام و مدیریتی که به لحاظ فیزیکی در صحن ها اتفاق افتاده، شرایطی را فراهم کرده تا مطابق دستورالعمل تنظیم شده بتوانیم بازگشایی مرحله به مرحله را به انجام برسانیم و این امر منوط به همکاری زائران خواهد بود.

وی به سفر دکتر حریرچی؛ معاون وزیر بهداشت طی روزهای اخیر به حرم مطهر امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: طبق ارزیابی ایشان میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در اماکن مذهبی بسیار بهتر از سایر مکانهای شهری بوده است که ما امیدواریم این رعایت در سایر مکانها نیز اتفاق افتد و خوشحالیم مردم به رعایت مسائل بهداشتی به عنوان وظیفه دینی خود می نگرند.

مصطفی خاکسار قهرودی همچنین گفت: در سفر معاون وزیر بهداشت در خصوص تهویه این رواقها توضیح داده شد و آمادهایم با توجه به گرمی هوا و سختی حضور در صحنها برای زائران با رعایت همه جوانب بهداشتی رواقهای با سقف های بلند بازگشایی شود که البته این بازگشایی منوط به دستور ستاد ملی کروناست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha