به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، محمدرضا صدیقی مقدم افزود: ما چند آمار درباره جانبازان شیمیایی داریم، یک آمار 100 هزار نفری مربوط به افرادی است که در زمان جنگ دچار آسیب شدند و آن زمان به مراکز درمانی مراجعه کردند.
وی به آمار 63 هزار نفری اشاره و اظهار کرد: این افراد کسانی هستند که عوارض مزمن و ضایعات بیماری در کمیسیون پزشکی احراز شده و درصد جانبازی گرفتهاند.
صدیقی مقدم اضافه کرد: تصور این است که حدود 400 هزار نفر با گازهای شیمیایی تماس داشتند که 100 هزار نفر از آنها دارای علائم حاد بودهاند و به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند.
وی خاطر نشان کرد: این افراد فعالیتهایی برای درمان داشتهاند اما 63 هزار نفر بعد از حادثه دچار عوارض مزمن شدند که کمیسیونهای پزشکی این عوارض را تائید کرده است.
مدیرکل مصدومان شیمیایی بنیاد شهید ادامه داد: به همین منظور کمیسیون پزشکی برای این افراد همچنان فعال است زیرا احتمال دارد عوارض ناشی از تماس با گازهای شیمیایی در برخی از افراد به حدی برسد که قابل تشخیص و تائید در کمیسیون پزشکی باشد.
وی اضافه کرد: کمترین درصد جانبازان شیمیایی پنج و بالاترین میزان آن 70 درصد است.
به گفته وی، پروتکل یا راهنمای بالینی به عنوان یکی از برنامههای اصولی بنیاد شهید برای ارائه خدمات بهتر به مصدومان شیمیایی در کشور طراحی و برنامه ریزی شده است که پارسال تدوین اولین راهنمای بالینی آسیبهای چشمی جانبازان شیمیایی با همکاری مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد.
به گفته وی، جانبازان شیمیایی نیازمند سه پروتکل چشم، ریه و پوست هستند، به همین منظور اقدامات اولیه برای برنامه بعدی بنیاد شهید یعنی پروتکل ریه برای جانبازان شیمیایی آغاز شده است.
وی اضافه کرد: درباره راهنمای بالینی پوست نیز کارهای خوبی انجام شده اما متاسفانه اقدامات علمی در این زمینه بسیار اندک است؛ مطالعه ای از حدود دو سال پیش آغاز شد که امسال آن را به اتمام رساندیم و به محض اینکه نتایج مطالعه مشخص شود، راهنمای بالینی پوست را آغاز میکنیم.
مردم ایران در جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس و دیگر حوادث تروریستی، 225 هزار و 570 شهید را تقدیم انقلاب کردهاند.
شمار کل جانبازان کشور به 574 هزار و 101 نفر میرسد. 336 هزار و 282 نفر (59 درصد) جانبازان زیر 25 درصد و 237 هزار و 819 نفر (41 درصد) بیش از این میزان جانبازی دارند. (ایرنا)
نظر شما