به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)علیرضا محجوب در رابطه با وضعیت گرمخانهها گفت: در شهر تهران 10 برابر متوسط شهرهای کشور هزینه میشود بنابراین استعداد بالقوهای برای پناه آوردن فقرا به این شهر به وجود میآید چراکه ممکن است خیابان اینجا از خانه آنها آبادتر و گرمتر باشد، تا زمانی که به روستاها رسیدگی نشود، معضل کارتن خوابی در تهران مهار نخواهد شد. تهران میزبان بیش از 40 هزار کارتنخواب بوده است اما متاسفانه این افراد گروه ثابتی نیستند و هر ساله افزایش پیدا میکنند.
بیش از 70 درصد از کارتن خوابها را معتادان تشکیل میدهند
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد از کارتن خوابها را معتادان تشکیل میدهند، اظهار کرد: تمامی این افراد زمانی به گرمخانه مراجعه میکنند که میخواهند از حمام و غذایگرم استفاده کنند و بیش از این میلی به این نظم ندارند. بنابر این ساماندهی آنها بسیار سخت است. متاسفانه سازمانهایی متولی همچون سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) با شهرداری همراهی نمیکنند، تمامی بخشها و سازمانها باید بهنحوی برنامهریزی کنند که این افراد به محل زندگی خودشان برگردند و در همان مناطق ساماندهی شوند. این نوع از معضلات اجتماعی تنها با برخورد حل نمیشوند و باید تمامی اقدامت قضایی و اجتماعی و شهرداری با هماهنگی و برنامهریزی انجام شود.
اعتیاد جرم است نه بیماری؛ عشرت طلبی بیماری نیست
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: موضوع ترک اعتیاد بسیار مهمتر از کارتن خواب بودن این افراد است چرا که اکثر کارتن خوابها معتاد هستند، ابتدا باید ما در رابطه با اعتیاد تعریف مشخص و درستی ارائه کنیم. بسیاری از افراد حتی در مجلس شورای اسلامی معتادان را بیمار میدانند، که بنده با آنها مخالف هستم چراکه نام عشرت بیماری نیست و اعتیاد نوعی عشرت طلبی است. خانوادهی بسیای از افراد در فقر به سر میبرند و هزینه تهیه غذای ساده را ندارند اما این افراد از جیب خانوادههای خود صرف تهیه مواد مخدر میکنند.
کاهش مدت زمان فرآیند کارتنخواب شدن زنان معتاد
محجوب ادامه داد: افراد معتاد به هر شکلی محکوم هستند چراکه امیال و عشرت را به خانوادههای خود ترجیح دادهاند. با بیمار نامیدن این افراد فقط عدم برخورد خود را توجیه میکنیم و به توسعه و رشد کارتن خوابی و اعتیاد کمک میکنیم، موضوع کارتن خوابی با اسکان در زمستان حل نمیشود اگرچه ما از مراکز گرمخانهها بازدید کرده و خواهیم کرد اما این راه کنترل و ساماندهی نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: وضعیت گرمخانهها ما در تمامی کشور بسیار قابل قبول و مساعد هستند. در این گرمخانهها امکانات بسیاری همچون اصلاح مو و حمام، مکان استراحت، معاینه پزشکی و درمانی و غذای گرم وجود دارد. اما متاسفانه بسیاری از این افراد حتی یک روز هم در این مکانها نمیمانند. برای ساماندهی معتادان و کارتن خوابها باید همه دستگاهها به میدان بیایند، ولگردی و اعتیاد در قانون جرم است،البته این نوع مجرمان را به شیوههای پزشکی نیز میتوان درمان کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان خاطر نشان کرد: بنده در بسیاری از کمپهای ترک اعتیاد شرکت کردهام و به نظراتشان گوش دادهام. نظر معقولترین گروهی که توانسته بودند چند هزار نفر را ترک بدهد این بود که اعتیاد یک جهانبینی است و برای ترک کامل باید جهان بینی افراد تغییر کند و از عشرت دست بکشند.
نظر شما