دکتر مرتضی صفوی در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره تغذیه مناسب زائرینی که برای پیاده روی اربعین مشرف به کربلا میشوند، اظهار کرد: بهتر است زائرین در موکبهای رسمی که از شناسایی لازم برخوردار هستند همچنین اطمینان دارند که این موکبها سیار نبوده، غذایی سالم را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه در پیاده روی اربعین باید از نظر تغذیهای مراقب کودکان، سالمندان، زنان باردار و افرادی که بیماریهای خاص دارند بود، افزود: این افراد باید از تغذیه مناسب استفاده کنند و در صورت فراهم بودن نکات بهداشتی میتوانند از میوه و سبزیجات استفاده کنند البته باید آنها به خوبی شسته شوند یا اینکه پوست میوهها کنده شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: زائرانی که از دارو استفاده میکنند به ویژه افراد مبتلا به دیابت نیز در صورت تزریق انسولین باید آن را به همراه خود داشته باشند اما برخی از داروها در کشور عراق غیر مجاز بوده بنابراین پیش از سفر باید این نوع از داروها را بررسی کرده تا دچار مشکل نشوند.
وی اضافه کرد: زائرین به دلیل اینکه در اربعین پیادهروی بیشتری میکنند باید مواد قندی همچون آب نبات و خرما به همراه داشته باشند و درصورتی که این افراد از مواد قندی دیگری استفاده نمیکنند میتوانند روزانه 5 تا 6 خرما مصرف کنند و بهتر است آن را قبل از استفاده بشویند تا دچار افت قند نشوند.
صفوی خاطرنشان کرد: زائرینی که دچار مشکلات تنفسی همچون آسم هستند نیز باید داروها و اسپری خود را به همراه داشته باشند و نکته حائز اهمیت دیگر این بوده که افراد مبتلا به فشار خون بالا داروهای خود را حتما استفاده کنند و از غذا و خوراکیهایی که دارای سدیم یا نمک بوده همچون سس قرمز، چیپس، پفک و فست فودها پرهیز کنند.
وی با اشاره به اینکه در مسیر راهپیمایی اربعین بهتر است زائرین از ظروف یکبار مصرف استفاده کنند، عنوان کرد: این مسئله سبب شده تا نیازی به شستن ظروف نباشد. همچنین در دسترس بودن مواد شوینده در مسیرها به آسانی برای برخی از افراد فراهم نیست و مصرف غذا با ظرف یکبار مصرف استاندارد و بهداشتی در موکبها سبب شده تا به سلامتی زائران آسیبی وارد نشود.
نظر شما