یک متخصص بیماریهای غدد گفت: دقیقترین و درست ترین شیوه برای تشخیص پوکی استخوان تست تراکم استخوان است. انجام این سنجش برای همه زنان بالای ۶۵ سال و مردان بالای ۷۰ سال ضروری محسوب میشود.
مهران زمان زاده در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت ادامه داد: اگر عوامل بروز پوکی استخوان همچون بیماری های رماتیسمی،مصرف داروهای استروئیدی،سابقه شکستگی استخوان بعد ۵۰ سالگی وجود داشته باشد، هرچه سریعتر باید سنجش تراکم استخوان انجام شود.
این متخصص بیماریهای داخلی و غدد تاکید کرد: اگرکسی دچار پوکی استخوان باشد باید تست سنجش تراکم هر دوسال یکبار برای بررسی اثرات درمان تکرار شود.
زمان زاده اضافه کرد: پوکی استخوان یکی از متداولترین بیماریهای سیستم اسکلتی –عضلانی بهخصوص در سالمندان بوده و در ایران آمار مبتلایان به پوکی استخوان درمیان مردان بالای 50 سال 1.1 درصد و در زنان بالای 50 سال 7.2 درصد است.
این متخصص بیماریهای داخلی و غدد گفت: با توجه به بالا رفتن آمار جمعیت سالمند در سالهای آینده حتما درصد افراد دچار پوکی استخوان نیز افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه به موضوع بیماران دیابتی اشاره کرد و افزود: در افراد مبتلا به دیابت درمان بر اساس تصحیح شیوه زندگی شامل درمان تغذیه ای، افزایش فعالیت بدنی، خواب کافی و توقف کامل مصرف مواد دخانی است و تصحیح شیوه زندگی با تغدیه درمانی شروع می شود.
زمانزاده با اشاره به اینکه کنترل دیابت امری بسیار مهم است، گفت:مراقبت خوب از بيماري ديابت احساس بهتري به بيمار مي دهد و شانس ابتلا به عوارض دراز مدت ناشي از دیابت را کاهش مي دهد.
وی تصریح کرد: عوارض دراز مدت ناشي از دیابت شامل بيماري هاي قلبي،سکته مغزی و کاهش قدرت بينايي و نابينايي است.همچنین آسيب هاي عصبي که ممکن است باعث کاهش حس درد و لامسه در دست ها ، پاها يا هر قسمت دیگر از بدن شوند.
این متخصص بیماریهای داخلی و غدد نارسايي کليه و بيماري هاي لثه و از دست دادن دندانها را از دیگر عوارض دراز مدت دیابت برشمرد.
نظر شما