به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، بیشتر بزرگسالان گاهی به کمردرد مبتلا بودهاند و این درد برای برخی از افراد واقعا عذابآور است. کمردرد مزمن روی کیفیت زندگی اثر منفی میگذرد و بار اجتماعی-اقتصادی سنگینی به دلیل از دست دادن روزهای کاری و هزینههای بالای درمان، روی دوش فرد مبتلا میگذارد.
از طرفی بسیاری از افراد برای کنترل کمردرد خود به مسکنهای تجویزی روی میآورند و همین موضوع موجب بحران اعتیاد به مواد مخدر شده است.
محققان دانشگاه ایالتی اوهایو به بررسی کمردردهای ناشی از تخریب دیسک بینمهرهای (IVD) پرداختهاند و میخواستند روشهای درمانی غیراعتیادآور و کمتر تهاجمی برای بهبود کمردرد بیابند.
بنابه گفته این محققان، بیشترین درمانهای فعلی جراحی و غیرجراحی امروزه کمردرد فقط روی کاهش درد متمرکز هستند و آنها بیماری را کاملا درمان نمیکنند و فقط علایمش را برطرف میکنند. بنابراین آنها تصمیم گرفتند که درمانی ایدهآل بیابند که نهتنها درد را کاهش دهد، بلکه کمردرد را هم درمان کند.
این محققان این سوال را مطرح کردند که اگر سلولهای دیسک بینمهرهای در حال تخریب، بهگونهای دستکاری شوند که به فنوتیپ خود بازگردند، آیا وضعیت دیسکهای بینمهرهای به حالت اولیه خود برمیگردد و کمردرد کاملا درمان میشود؟ به ویژگیهای قابل مشاهده سلولها، فنوتیپ میگویند.
آنها زمانی که متوجه شدند گروه دیگری از دانشمندان دانشگاه اوهایو با استفاده از نوعی فناوری ابداعی خود به نام تبدیل بافت با فناوری نانو (TNT)، توانستند سلولهای پوست را به رگهای خونی و سلولهای عصبی تبدیل کنند، به این نتیجه رسیدند که میتوانند برای درمان کامل کمردرد از این فرصت استفاده کنند.
محققان اوهایو معتقدند اگر میشود سلولی از بدن را به سلولی دیگر و کاملا متفاوت تبدیل کرد، پس احتمالا آنها میتوانند سلولهای بیمار را به حالت اولیه خود برگردانده و در وضعیت سالمی قرار دهند.
آنها برای محقق کردن ایدهشان، اثرات بهکارگیری پروتئینهای رشد، فاکتورهای نسخهنویسی خاص و برنامهریزی مجدد سلولهای دیسک بینمهرهای را که صدمه دیده بودند بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که روش آنها میتواند در درمان کمردرد و جراحیهای ستون فقرات انقلابی بهوجود آورد.
این محققان با استفاده از حاملهای خارج سلولی در اندازه حاملهای نانویی، فاکتورهای برنامهریزی مجدد را مستقیما به سلولهای بیمار میفرستند. در واقع این حاملها با استفاده از مولکولهای زیستی DNA، RNA، پروتئینها و متابولیتها، ارتباطهای بینسلولی را موجب میشوند. در نتیجه سلولهای تخریبشده به بازسازی خود مشغول میشوند.
به گزارش طبنا، محققان دانشگاه اوهایو امیدوارند، در آیندهای نزدیک فرآیند این نوع درمان را تکمیل کرده و درمانی مناسب با روشی کمتر تهاجمی در اختیار افراد مبتلا به کمردرد قرار دهند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما