عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به معلولیت ها در جامعه گفت: حوادث ترافیکی در کشور ما بیداد می کند. با توجه این که خیلی از جاده ها و خودروهای ما استاندارد نیست، معلولیت های زیادی در حوادث ترافیکی داریم که ممکن است خانواده بی سرپرست شود و تبعات اجتماعی،روانی و اقتصادی بر جامعه می گذارد.
رسول خضری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری سلامت درباره پیشگیری از معلولیت ها اظهار داشت: همیشه پیشگیری مقدم بر درمان است. در بحث معلولیت های مادرزادی، مراکز مشاوره ژنتیک راه اندازی شده که تا حدودی کمک کرده است.
خضری با بیان این که هزینه های این نوع از آزمایش بالا است، گفت: باید خدمات سازمان بهزیستی طوری باشد که برای عموم جامعه امکان پذیر شود، چرا که افراد متمول به بهزیستی نیاز ندارند. عموما کسانی که احتیاج به حمایت بهزیستی دارند، افرادی هستند که قشر محروم جامعه هستند و برای این افراد باید آزمایش های ژنتیک رایگان باشد، چرا که این آزمایش ها خیلی گران هستند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: جلوگیری از معلولیت های مادرزادی از لحاظ اقتصادی هم مفید است، چون هر معلول که به دنیا می آید هزینه آن به اندازه هزار مورد پیشگیری هزینه در بردارد. معلولیت تبعات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و روحی روانی بر فرد و جامعه دارد.
وی با اشاره به حوادث ترافیکی در بروز معلولیت ها، خاطرنشان کرد: بحث دیگر در بروز معلولیت ها، حوادث ترافیکی است که در کشور ما بیداد می کند. با توجه این که خیلی از جاده ها و خودروهای ما استاندارد نیست. معلولیت های زیادی در حوادث ترافیکی داریم که ممکن است خانواده بی سرپرست شود و تبعات اجتماعی،روانی و اقتصادی بر جامعه می گذارد.
خضری افزود: بحث حوادث ترافیکی در جامعه ما نیاز به یک عزم جدی دارد که متاسفانه وزارت راه و شهرسازی که داریم ناهمگون است. در هیچ کجای دنیا راه، با شهر یکی نیست و دو سطح مختلف هستند. در گذشته وزارت راه و ترابری داشتیم که خیلی بهتر بود. یا مثلا وزارت مسکن و شهرسازی که کار خود را می کند، در واقع دو مجموعه مجزا هستند و حداقل دو تا سازمان تشکیل دهند.
نمانیده مردم سردشت در مجلس گفت: وزارت ورزش و جوانان که بسیار مهم در بحث سلامتی است نیاز است که تفکیک شوند و شرح وظایف هر یک کاملا مشخص و بودجه های آنها مشخص شود که تداخل پیدا نشود.
وی یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی طوری بود که تمام اعتبارات راه و ترابری و حمل و نقل در مسکن مهر می رفت. مسکن مهری که واقعا برای برخی جاها جواب داد ولی برای بعضی جاها بیهوده بوده. به عنوان مثال در تهران چقدر مسکن مهر اضافی و خالی وجود دارد و بعضی جاها نیاز و بعضی جاها نیاز نبود.
خضری با اشاره به این که مشکل عمده و مهمی که از ابتدای انقلاب داریم، این است که آمایش سرزمینی نداریم، تصریح کرد:سند آمایش راهبردی سرزمینی در کشورمان را هنوز تدوین نکرده ایم و بودجه هایی که هر ساله تنظیم می کنیم، متوازن نیست. شاخص های 32 گانه توسعه ما خیلی درست انجام نمی شود و ما هر کاری می کنیم درجا زده یا عقب گرد می رویم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: سند آمایش سرزمین به ما می گوید که کجا چه ظرفیتی دارد و کجا برای چه سرمایه گذاری مناسب است.به عنوان مثال در جایی حوادث ترافیکی بیشتر است، باید بار عمرانی را آنجا بیشتر کنیم، یا معلولیت های مادرزادی در این حوزه بیشتر است، آنجا را توجه کنیم. نوع معلولیت هایی که ما داریم مثلا سندرم داون زیاد است که با آزمایش مشخص می شود، ولی در این قضیه هم متاسفانه دوره های ویژه برای متخصصین نگذاشته ایم و وقتی یک بچه سندروم داون متولد می شود کل خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد در حالی که راحت می شد از تولد چنین فردی پیشگیری کرد.
كدخبرنگار41055
نظر شما