کد خبر: مرگ-97-هزار-نفر-در-سال-به-دلیل-پرفشاری-خون
۱۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۰۰
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر ایرج حریرچی با حضور در ویژه برنامه جشن رمضان شبکه پنج سیما ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید فطر، در خصوص عادات غذایی بعد از ماه مبارک رمضان، اظهار كرد: بعد از ماه مبارک رمضان، باید رژیم غذایی متعادل، متنوع و با چربی کم استفاده شود و به فعالیت بدنی کافی روزانه نیز توجه کافی شود. وی در ادامه افزود: متاسفانه سبک زندگی امروزی به سمت غربی شدن رفته و از سبک زندگی ایرانی اسلامی‌فاصله گرفته است، چراکه فعالیت بدنی کاهش داشته و مصرف غذاهای شور، پرچرب و فرآوری شده افزایش داشته است. معاون کل وزارت بهداشت، اصلاح عادات رفتاری و غذایی نامناسب مانند، عدم تحرک، دریافت غذاهای پرچرب و پر کالری، عدم دریافت فیبرها (میوه‌ها و سبزی‌های تازه)، مصرف غذاهای کنسروی و فرآوری شده، دریافت فست فودها و غیره به منظور دستیابی به وزن سالم و سلامتی را الزامی‌دانست. دکتر حریرچی در خصوص برخی موفقیت‌ها و دستاوردهای 40 سال اخیر در کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، تصریح كرد: در گذشته سالانه 10 هزار مرگ در نوزادان به دلیل ابتلا به کزاز و 30 هزار مرگ هم به دلیل ابتلا به اسهال داشتیم که خوشبختانه با واکسیناسیون توانستیم این موضوع را کنترل کنیم و امید به زندگی را افزایش دهیم. معاون کل وزارت بهداشت بیان كرد: در حال حاضر به دلیل افزایش طول عمر، بیماری‌های دوران پیری نیز افزایش پیدا کرده است و به دلیل تغییر سبک زندگی، بیماری‌های غیرواگیر مانند سرطان، دیابت و آلزایمر نیز افزایش داشته است. وی خاطرنشان كرد: سالانه 82 هزار مرگ به دلیل ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر و 97 هزار مرگ نیز به دلیل پرفشاری خون یا همان قاتل خاموش رخ می‌دهد. دکتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بسیج ملی کنترل فشار خون، گفت: عمده سیاست‌های وزارت بهداشت، به پیشگیری از بیماری‌ها اختصاص دارد، این اولین بار است که در دنیا یک جمعیت 40 میلیون نفری، تحت پوشش یکی از مقوله‌های NCD قابل تاثیر در نظام سلامت، قرار می‌گیرند. وی با اشاره به اینکه، طبق برآوردها، در حال حاضر، حدود 15 میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم، افزود: حداقل 40 تا 60 درصد از مبتلایان به فشارخون بالا، از این موضوع اطلاعی ندارند و زمانی که دچار بیماری مزمن کلیوی یا سکته مغزی و قلبی می‌شوند، اطلاع پیدا می‌کنند. به گفته معاون کل وزارت بهداشت، میزان مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر کشورهای دیگر است که عمدتا" از مصرف فست فود و نان مصرفی نشأت میگیرد و باید برنامه ریزی بر روی كاهش مصرف نمك با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود. وی جایگزین کردن نمک دریا به جای نمک مصرفی یددار را نادرست تلقی كرد و افرود: نمک دریا ید ندارد و حاوی فلزات سنگین بوده که برای سلامتی مضر است. معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: کنترل فشار خون، به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر، گام موثری در نیل به اهداف سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر است. دكتر حریرچی تاكید كرد: با اصلاح سبک زندگی می‌توان فعالیت بدنی را جایگزین کم تحرکی و مصرف سبزیجات، غلات و میوه‌ها را نیز جایگزین غذاهای چرب و پرنمک كرد، همچنین، باید سعی كنیم، در وهله اول با خود کنترلی و غربالگری اولیه، از بروز بیماری ابتلا به فشار خون بالا، جلوگیری كنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha