دکتر محمدرضا وفا در گفتگو با طبنا (خبرگزاری سلامت) با اشاره به كاهش وزن با استفاده از رژیم غذایی پرپروتئین افزود: پروتئینها دستهای از درشت مغذیها هستند كه وظیفه اصلی آنها در بدن، ساختاری و تنظیمی است به عنوان مثال در ساختمان یاختهها و بافتها مانند ماهیچه و استخوان شركت میكنند یا در قالب مولكولهایی چون هورمونها یا آنزیمها، واكنشهای حیاتی در بدن را تنظیم میكنند.
وی ادامه داد: در یك رژیم غذایی غیرمنطقی و غیرضروری پرپروتئین بخش اعظم پرپروتئین دریافتی میسوزد و انرژی تولید میكند. هر كالری مازاد بر نیازی در بدن، صرف نظر از منبع آن به شكل بافت چربی ذخیره میشود كه برای بسیاری از افراد دچار چاقی آسیبزا خواهد بود.
وفا اضافه کرد: برخی از افرادی كه تصمیم به رعایت رژیم غذایی پرپروتئین میگیرند در واقع تجربیات موفق دوستان و آشنایان را دلیلی بر اینکار میدانند. ذکر این نکته لازم است که اولا مطالعات نشان دادهاند كه هر گونه ملاحظه غذایی علمی یا غیرعلمی در درصد قابل توجهی از افراد موجب چند كیلویی كاهش وزن در هفتههای نخست میشود و رژیم غذایی پرپروتئین نیز از این قاعده مستثنی نیست.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: ضمن اینکه بین رژیم غذایی پرپروتئین با محدودیت كالری و بدون محدودیت كالری تفاوت وجود دارد. حالت نخست در شرایطی تحت نظر متخصص تغذیه ممكن است به كنترل وزن بیمار كمک كند ولی كنترل وزن در حالت دوم، دست كم در درازمدت بسیار بعید است.
وی اظهارکرد: افراد باید برای تغییر شیوه زندگی و عادات غذایی شرایط سنی، بدنی و اقتصادی خود را در نظر بگیرند و از خود بپرسند تا كی میتوانند به این كار ادامه دهند؟ اگر پاسخ «دوره زمانی محدود» باشد این راه، یک كوچه بنبست است كه بازگشت غمانگیزی دارد.
نظر شما