ضرورت ترسیم و عملیاتی کردن  بسترهای مناسب همکاری میان کشورهای قطب سوم

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت : همکاری کشورهای عضو سازمان شانگهای و کشورهای عضو جنبش عدم تعهد می تواند قطب سوم جهان آینده را به عنوان رقیب دو قطب غرب و شرق شکل دهد که می طلبد بسترهای مناسب برای همکاری بین کشورهای مذکور ترسیم و در سطوح مختلف عملیاتی گردد.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از زنجان،   مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی پیرامون همکاری میان کشورهای قطب سوم، نوشت:

آن روز که جهان میان شرق و غرب مادّی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمی‌بُرد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چهارچوب‌ها را شکست؛ کهنگی کلیشه‌ها را به رخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود.

تغییرات راهبردی در معادلات قدرت در جهان و به بار نشستن استقلال تاریخی ایران حاصل از انقلاب فرصتی برای باز تعریف معادلات به نفع منافع ملی  و حرکت جهانی اسلام است.

در جهان چند قطبی آتی قطب غرب به سرکردگی آمریکا از سویی و قطب شرق به رهبری چین از طرفی دیگر در گیر نظام‌های ماهوی و تمدنی خواهد بود.

تشکیل قطب سوم در جهان آینده و رقابت با شرق و غرب

تشکیل قطب سوم جهان آینده پیرامون همکاری شانگهای و عدم تعهد به عنوان شریک، رقیب بین دو قطب غرب و شرق است.

همکاری بین قطب سوم در جهان غرب 21 باید توافقات راهبردی ترسیم گردید و در سطوح مختلف از عمیق و زود بازده عملیاتی گردد.

لایه های پیشنهادی برای همکاری

لایه اول علمی و فناوری: بدین منظور لازم است چهار چوب همکاری و به اشتراک گذاری فعالانه علمی پس از توافق سیاسی اجرایی شود.

لایه دوم فضای مجازی و فرهنگی: علیرغم تفاوت‌های فرهنگی بارز و مقاومت و تهی شدن نسل جوان در برابر الگوی فرهنگی غربی، تفکر استقلال محور  موجود در ذهنیت مردمان و دلایل زیاد برای همگرایی در عین حفظ اصالت وجود دارد. فضای مجازی به عنوان محل اصلی تبادلات فرهنگی  لازم است مورد توجه دقیق قرار بگیرد.

لایه سوم اقتصاد راهبردی: پیمان‌های دوجانبه  ارزی بانکداری مشترک ،صندوق تضمین ،حمل و نقل ،بیمه و موارد مشابه از محصولات این پلتفرم به شمار می‌آید.

لایه چهارم اقتصاد معیشت: بدون اقتصاد معیشت روزانه اثر گذاری فعالیت های علمی و اقتصاد راهبردی و مشترک در ابعاد فرهنگی سخت تر و تاب آوری در برابر تحریم ها و رقابت ها از غرب و شرق بعید خواهد بود.

لایه پنجم همگرایی سیاسی امنیتی

لایه ششم تمدن نوین اسلامی: در صورت موفقیت در ارائه راهکار نوین ،تدبیر معیشت و سبک زندگی الگوی اسلامی بیشترین توفیق را در تبدیل  شدن به الگوی جهانی خواهد داشت ،مسلمان انقلابی ایرانی به کمتر از " و رایت الناس یدخلون فی دین الله افواجا" قانع نخواهد شد.

 وی در پایان از نمایندگان و نخبگان جامعه و کل کشورهای منطقه و همسو درخواست کرد: ان شاالله دست در دست هم آینده جهان را با این قطب جدیدی که ایجاد می‌شود؛ رقم بزنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha