کد خبر: 192031
۲۷ آذر ۱۴۰۱، ۱۱:۵۹
دست‌هایی که به آجیل نمی‌رسد

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران از برنامه‌ریزی برای جلوگیری از سوء استفاده در طرح‌های نظارتی شب یلدا خبر داد.

"شب یلدا" و مناسبتهای اینچنینی فضایی برای افراد سودجو است که با گرانفروشی نظم بازار را دچار چالش کنند و در این راستا بازرسی در جهت جلوگیری از سوء استفاده در طرح‌های نظارتی "شب یلدا" توسط سازمان‌های مربوطه اجرایی می‌شود.

یکی از مهمترین و قدیمی ترین جشن‌هایی که ایرانیان در طول سال برپا می کنند، مراسم شب یلدا است. شب یلدا آخرین شب پاییزی و بلندترین شب سال و در واقع محدوده زمانی بین غروب سی آذرماه تا سپیده اول دی ماه در تقویم شمسی است که رسوم خاص خود را دارد. کمتر مراسمی در دنیا برگزار می‌شود که قدمت دیرینه ای داشته باشد.

در زبان فارسی به شب یلدا ، «شب چلّه» نیز می‌گویند و در مازندران نیز یلدا را با همین نام یعنی «چلّه شو» می‌شناسند.

در شب چلّه لحاف کرسی، میز زیبایی از انواع خوراکی ها بود که با نور فانوس یا چراغ گردسوز چراغانی می‌شد.

با وجود وضعیت نابسامان اقتصادی، تورم و پایین امدن قدرت خرید مردم اما هنوز زنده نگه داشتن این سنت دیرینه برای مردم حائز اهمیت است و کنترل بازار توسط دستگاه ‌های ذیربط موثر خواهد بود.

گرانی ها از قدرت خرید کاسته است

خانم رضایی یک بانوی ساروی، در گفت‌وگویی با نهضت شمال، با اشاره به اهمیت دورهمی در شب یلدا و حضور در منزل بزرگترها گفت: این شب بسیار سنت دیرینه ای است اما وجود گرانی ها و تورم از قدرت خرید مردم‌ کاسته است.

وی ادامه داد: عده‌ای از فروشندگان در شب‌های مناسبتی از جمله یلدا اقدام به گرانفروشی می‌کنند و این مهم نیازمند پیگیری است.

خانم رضایی گفت: حضور بازرسان و اعلام نرخ مشخص کالاها می‌تواند دست سودجویان را کوتاه نماید.

طرح تشدید نظارت و بازرسی اجرایی می‌شود

سید مسیب موسوی در گفت‌وگو با خبرگزاری سلامت(طبنا)مازندران، با اشاره به موضوع نظارت بر اقلام خوراکی «شب یلدا» در مازندران، اظهار کرد: با توجه به فرارسیدن روزهای پایانی فصل پاییز و قرارگرفتن در آستانه آیین باستانی «شب یلدا» با افزایش تقاضای عمومی برای خرید میوه، آجیل و خشکبار طرح تشدید بازرسی و نظارت اجرا می‌شود.

وی با اشاره به نرخ مصوب شیرینی در شهرهای استان، گفت: در ابتدای سال‌جاری اتحادیه قنادان نسبت به اعلام نرخ شیرینی اقدام و توسط کمیسیون نظارت شهرستان مورد بررسی قرار گرفت؛ بر این اساس به‌عنوان نرخ مصوب شده در هر شهرستان اقدام می‌شود.
معاون نظارت، بازرسی سازمان صمت مازندران با بیان به اینکه برای خشکبار و آجیل نرخ تعیین نمی‌کنیم اظهار کرد: قیمت آجیل براساس عرضه و تقاضا مشخص می‌شود. باتوجه به نوع کالا، کیفیت و دانه‌بندی بار نرخ‌های متفاوتی دارد.
موسوی ادامه داد:عرضه و تقاضا در نرخ‌گذاری اثر مستقیم دارد. به‌طور مثال کالایی که برای سال گذشته بوده براساس همان قیمت‌گذاری آن در نظر گرفته می‌شود.
وی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی برای جلوگیری از سوء استفاده در طرح‌های نظارتی شب یلدا اجرا می‌شود، یادآور شد: چون موضوع تامین میوه براساس قانون انتزاع (محصولات کشاورزی از وزارت صمت انتزاع شد) جهاد کشاورزی نسبت به تامین و تهیه دخالت مستقیم دارد و نرخ اقلام‌ میوه نیز توسط مجموعه وزارت کشاورزی رصد می‌شود.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، افزود: در این راستا علاوه بر استفاده حداکثری از ظرفیت بازرسان اتحادیه‌های مربوط در قالب گشت‌های مشترک با بازرسان سایر دستگاه‌ها بر کنترل بازار نظارت مستقیم داشته و از هرگونه گران‌فروشی یا کمبود کالا در این ایام جلوگیری شده و از حقوق مصرف کننده صیانت می‌شود.
موسوی گفت: شهروندان مازندرانی در صورت مشاهده هرگونه گران‌فروشی، صادر نشدن فاکتور، احتکار و غیره مراتب را به تلفن ۱۲۴ اعلام کنند.

گزارش:راضیه عنایتی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha